Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Τελέσθηκαν τα εγκαίνια του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας

Με σύσσωμη την Αυτοδιοίκηση  αλλά και πλήθος κόσμου τελέσθηκαν τα εγκαίνια του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

 

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης :

 

 Δεν υπάρχει συζήτηση ή συνέδριο για τη διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς τη φράση «ο τρόπος που μια κοινωνία διαχειρίζεται τα απορρίμματά της δείχνει τον πολιτισμό της». Και  έτσι είναι, δεν είναι μόνο η υγεία των κατοίκων μιας περιοχής αλλά και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η ίδια η βιωσιμότητα των ανθρώπινων κοινωνιών που εξαρτάται από το τι κάνουμε με τα απορρίμματα, κυρίως τα αστικά.

Εμείς  ο  ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας με μια ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης απορριμμάτων με έργα αναγκαία και αποτελεσματικά, δίνουμε λύσεις σε χρόνια  προβλήματα και αλλάζουμε εποχή για να προσεγγίσουμε στο άμεσο μέλλον τις Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις. Προωθούμε παράλληλα με την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων τεχνολογιών και την εφαρμογή καλών πρακτικών διαχείρισης, την κοινωνική υπευθυνότητα ως βασικό πυλώνα μιας κοινωνίας που διαχειρίζεται τα απορρίμματα για να παράγει ανάπτυξη.

Ο σύγχρονος κόσμος προχωρεί σε μια Ευρώπη της Ανακύκλωσης και σε μια Κοινωνία Μηδενικών Αποβλήτων. Η καινοτομία στη διαχείριση των αποβλήτων ,  η αξιοποίηση της τεχνολογίας, ο οικολογικός σχεδιασμός και η βιομηχανική συμβίωση μπορούν να μας κατευθύνουν προς μια Κυκλική Οικονομία.

Αυτά τόνισε στην ομιλία του καθώς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό του ΦΟΔΣΑ που με την γνώση τους και την εμπειρία τους βοηθούν τον φορέα να κάνει την αλλαγή στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ενώ ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε :  Στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στους δυο φορείς αλλά και πως Ο ΦΟΔΣΑ κατάφερε να λύσει θέματα , να παράγει έργο σε σύντομο  χρονικό διάστημα  και να  αποτελεί πρότυπο  για άλλες Περιφέρειες .

Ο Πρόεδρος τη ΠΕΔ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης  Λάζαρος Κυρίζογλου σημείωσε:  πως ενώ η Κυβέρνηση προχωράει με αργά βήματα αντίθετα η Τοπική Αυτοδιοίκηση προχωράει γρήγορα και αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα από την υλοποίηση των έργων του ΦΟΔΣΑ , ήρθε η ώρα να αφήσουμε στην άκρη τις προκαταλήψεις και να μην βλέπουμε δαίμονες στα έργα διαχείρισης απορριμμάτων αλλά να προχωρήσουμε σε αυτά έχοντας αρωγούς τους ίδιους τους  πολίτες της κοινωνίας.

 

Τα εγκαίνια τίμησαν με την Παρουσία τους , Ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο πρώην Υπουργός Γιώργος Ορφανός, ο βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης, Οι αντιπεριφερειάρχες Κων/νος Γιουτίκας, Φάνης Παππάς, Μπισμπινά Γερακίνα, Ο συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής και Μεταναστευτικού – Προσφυγικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρης Αηδονόπουλος,

 ο πρώην Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού της Κυβέρνησης Βαρτζόπουλος Δημήτρης, Ο Δήμαρχος Παύλου Μελλά Δεμουρτζίδης Δημήτρης, Ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιατη Ιγνάϊτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Θερμαϊκού Μαυρομάτης Γιάννης, Ο Δήμαρχος Πέλλας Στάμκος Γρηγόρης, Ο Δήμαρχος Παιονίας Γκουντενούδης Χρήστος αλλά και πλήθος  κόσμου.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα