Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας στην Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο

Με μια σημαντική επίσημη ανακοίνωση –αυτήν της διοργάνωσης στη Θεσσαλονίκη της 8ης Συνάντησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών για τον Τουρισμό του Δρόμου του Μεταξιού (UNTWO) τον Οκτώβριο του 2018– ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 52η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “ΙΤΒ” στο Βερολίνο.


Η εν λόγω ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των Υπουργών Τουρισμού των χωρών που συμμετέχουν στο Δυτικό Δρόμο του Μεταξιού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού “ITB” στο Βερολίνο. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος και η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου ανακοίνωσαν επίσημα τη διοργάνωση της 8ης Συνάντησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών για τον Τουρισμό του Δρόμου του Μεταξιού (UNTWO).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διετή διοργάνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, η οποία θα λάβει χώρα, για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος, στη Θεσσαλονίκη, τον προσεχή Οκτώβριο. Τη διοργάνωση διεκδίκησαν επιτυχημένα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το Υπουργείο Τουρισμού, το Ευρωπαϊκό Διεπιστημονικό Κέντρο Τουρισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Thessaloniki Convention Bureau.
 
Παράλληλα, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα υπήρξε η συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρου Θάνου με τον Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας Χανς-Γιοακίμ Φούχτελ, καθώς και με άλλα στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης και περιφερειών της Γερμανίας, με κεντρικό θέμα συζήτησης το σχέδιο ανάπτυξης μορφών εναλλακτικού τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία.

 

«Οι θεματικές μορφές τουρισμού, όπως ο ορειβατικός-περιηγητικός, ο ιαματικός, ο γαστρονομικός, ο πολιτιστικός και ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελούν ανεξερεύνητους θησαυρούς για αγορές της Ευρώπης, όπως η Γερμανία, και το ισχυρότερο όπλο της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και για τη δημιουργία επαναλαμβανόμενων επισκεπτών στην  περιοχή μας. Οι Γερμανοί επιμένουν τουριστικά στην Κεντρική Μακεδονία, όπου αναζητούν πλέον, πέρα από το δίπτυχο “ήλιος και θάλασσα” και τους ήδη δημοφιλείς προορισμούς στη  Χαλκιδική και την  Πιερία, νέους προορισμούς με φυσικό πλούτο και με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Επιβεβαιώνεται έτσι το τουριστικό προφίλ τους, σύμφωνα με το οποίο το 68% των Γερμανών τουριστών δηλώνει ότι επιθυμεί να γνωρίσει νέα μέρη κάθε φορά που ταξιδεύει», σημείωσε ο κ. Θάνος.


Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου έκανε λόγο για την αναβαθμισμένη ελληνική παρουσία στο Βερολίνο σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές. «Με την ευκαιρία της παρουσίας του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγάλη τουριστική έκθεση του Βερολίνου, παρουσιάζουμε το τουριστικό portal, το Thessaloniki.travel, το οποίο διατίθεται πλέον και στα γερμανικά και προβάλλει το σύνολο της Μητροπολιτικής Ενότητας της Θεσσαλονίκης. Είναι η παγκόσμια πρώτη της παρουσίασής μας στη γερμανική γλώσσα,  με στόχο να κάνουμε πιο άμεση την επικοινωνία μας με τους Γερμανούς τουρίστες», τόνισε η κ. Πατουλίδου. «Το ενδιαφέρον των Γερμανών τουριστών που επιλέγουν την περιοχή μας επικεντρώνεται ακόμη στη σχέση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών προς την τιμή, καθώς η Θεσσαλονίκη θεωρείται παγκοσμίως ένας "τίμιος" τουριστικός προορισμός», πρόσθεσε η κ. Πατουλίδου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα