Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Η Αστυνομία κοντά στον πολίτη μέσα από νέες μορφές αστυνόμευσης -VIDEO-

Ιδιαίτερα θετική είναι η αποδοχή από τους πολίτες και τους Φορείς των νέων μορφών αστυνόμευσης που εφαρμόζονται σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.


Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς, οι Τοπικοί Αστυνόμοι και οι αστυνομικοί με ποδήλατα, σταδιακά την τελευταία διετία εντάχθηκαν στο πλέγμα των αστυνομικών δράσεων, συμβάλλοντας στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και στην ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες.


Κεντρικός στρατηγικός άξονας των νέων αυτών μορφών αστυνόμευσης είναι η διασφάλιση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας από μία αστυνομία, σύγχρονη, αποτελεσματική και κοντά στον πολίτη.
Σε απομακρυσμένες περιοχές του Κιλκίς, των Σερρών και της Χαλκιδικής κινούνται σε προγραμματισμένα δρομολόγια οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, ενισχύοντας την αστυνομική παρουσία και βελτιώνοντας σε ικανοποιητικό βαθμό την καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών, μέσω της παροχής επιτόπιων υπηρεσιών και της άμεσης ανταπόκρισης σε ζητήματα γενικής αστυνόμευσης.


Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί:
•    1.343 προγραμματισμένα δρομολόγια
•    21.430 επισκέψεις πολιτών,
•    1.632 επισκέψεις σε φορείς,
•    1.195 θεωρήσεις εγγράφων και παροχή συνδρομής,
•    937 έλεγχοι σε άτομα και οχήματα.

Ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς εφαρμόζεται σε Βέροια, Γουμένισσα, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Αξιούπολη και Σέρρες, συμβάλλοντας στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και αναβάθμισης της καθημερινότητας των πολιτών, μέσα από διαδικασίες κοινωνικής διαμεσολάβησης.


Βασίζεται στο μοντέλο της κοινοτικής αστυνόμευσης και περιλαμβάνει σειρά δράσεων τόσο προληπτικού, όσο και αποτρεπτικού χαρακτήρα. Βασική προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων της γειτονιάς σχετικά με αιτήματα, παράπονα, καταγγελίες ή αδικήματα ενημερώνοντας τους για την εξέλιξη και πορεία των θεμάτων τους.


Από την έναρξη της λειτουργίας τους έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 15.000 επισκέψεις σε πολίτες, σχολεία, συλλόγους, τοπικές Αρχές, επιχειρήσεις και φορείς και έχουν ανταποκριθεί σε περισσότερα από 580 αιτήματα για επίλυση ζητημάτων αστυνομικής φύσης.
Ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου εφαρμόζεται σε Αξιούπολη Κιλκίς, Γαλάτιστα Χαλκιδικής,  Ευρωπό Κιλκίς, Μαυροθάλασσα Σερρών, Πλαταμώνα Πιερίας, Πρώτη Σερρών, Σκοπό Σερρών και Χανιώτη Χαλκιδικής.
Επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας και παράλληλα αναπτύσσει επαφές με φορείς και πολίτες, με στόχο τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία.


Από την έναρξη της λειτουργίας τους έχουν πραγματοποιηθεί:
•    4.794 επισκέψεις πολιτών,
•    230 επισκέψεις σε φορείς,
•    3.568 θεωρήσεις εγγράφων και διεκπεραίωση διαδικασιών και
•    έχουν επιληφθεί σε 547 υποθέσεις επίλυσης ζητημάτων αστυνομικής φύσης και παροχής συνδρομής.
Σημειώνεται ότι από αρχές Ιουνίου θα εφαρμοστεί ξανά η αστυνόμευση με ποδήλατα στην παραλιακή ζώνη της Κατερίνης, όπως συνέβη την περσινή θερινή περίοδο.

Στόχος της ευέλικτης αυτής αστυνομικής δομής είναι:
•    η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος,
•    η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών και
•    η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης.

 

Κατά την περσινή περίοδο λειτουργίας του θεσμού πραγματοποιήθηκαν:
•    306 έλεγχοι ατόμων,
•    28 συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα,
•    81 έλεγχοι επιχειρήσεων και
•    βεβαιώθηκαν 453 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

Επισημαίνεται ότι με αυτές τις νέες μορφές αστυνόμευσης δημιουργείται ένα  σύγχρονο μοντέλο αστυνομικής διαχείρισης τοπικών θεμάτων και προβλημάτων, που χρήζουν άμεσης διαχείρισης ή επίλυσης και απώτερος στόχος είναι η ενσωμάτωση τους στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιούνται.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα