Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Πάνω από 300.000 αιτήσεις Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2018

Ειδικότερα 368.476 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στην νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 μέχρι τις 13 Ιουνίου και ώρα 13:15, ενώ έχουν ήδη εγκριθεί οι 300.382 εξ αυτών.

 

Υπενθυμίζεται πως απομένει μια εβδομάδα έως την Τετάρτη 20 Ιουνίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση αιτήσεων Α21. Όσοι υποβάλλουν αίτηση Α21 έως τις 20 Ιουνίου θα συμπεριληφθούν στην πληρωμή της Β Δόσης του Επιδόματος Παιδιού 2018 (για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Ιουνίου.

 

Οι τεχνικές δυνατότητες της πλατφόρμας εγγυώνται πως όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση Α21 μέχρι τις 20 Ιουνίου έχουν τη δυνατότητα να την υποβάλλουν, ώστε να πληρωθούν κανονικά στις 25-27 Ιουνίου.

 

Όσοι υποβάλλουν αίτηση Α21 μετά τις 20 Ιουνίου θα πληρωθούν με τις επόμενες δόσεις τα ποσά που δικαιούνται αναδρομικά από την αρχή του 2018. Προαπαιτούμενο για την υποβολή της αίτησης Α21 είναι η προηγούμενη υποβολή και η εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) για τα εισοδήματα του 2017.

 

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση είναι προσβάσιμη από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και από την ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr).

 

Στο πλαίσιο αυτό όλοι οι δυνητικοί δικαιούχοι καλούνται να υποβάλλουν έγκαιρα την αίτησή τους. Ειδικές περιπτώσεις έχουν αντιμετωπιστεί με προσθήκες και τεχνικές βελτιώσεις της πλατφόρμας. Για παράδειγμα έχουν βελτιωθεί ο τρόπος ταυτοποίησης του ονόματος στις ακαδημαϊκές ταυτότητες, η ταυτοποίηση του ονοματεπώνυμου στις άδειες διαμονής κ.α. Όσοι αντιμετώπισαν ζητήματα στην ολοκλήρωση της αίτησης τους καλούνται να επανέλθουν και να την οριστικοποιήσουν.

 

Παρόλα αυτά, επισημαίνεται πως δεν χάνουν το Επίδομα όσοι δεν θα έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση ή δεν θα υποβάλλουν το Α21 έως τις 20 Ιουνίου. Η πλατφόρμα θα παραμείνει φυσικά διαθέσιμη στους δικαιούχους που επιθυμούν να υποβάλλουν Α21 μετά την 20η Ιουνίου και μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου του 2018. Σε κάθε 2μηνιαία καταβολή θα συμπεριλαμβάνονται τυχόν αναδρομικά επιδόματα δικαιούχων που δεν έχουν καταβληθεί από την αρχή του 2018. Στις 25-27 Ιουλίου θα ακολουθήσει η καταβολή της Γ δόσης 2018 (για τους μήνες Μάιο – Ιούνιο), σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση και αίτηση Α21 έως και την 20η Ιουλίου. Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν με το ίδιο σύστημα οι επόμενες προβλεπόμενες διμηνιαίες δόσεις.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα