Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: να φοβάστε λιγότερο τη δραχμή από το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης

Χειμαρρώδης ήταν ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

 

«Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση», υποστήριξε και εμφανίστηκε βέβαιος πως η Κυβέρνηση θα αποδεχθεί τα πάντα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τον Ιούλιο, όταν η Αθήνα θα κληθεί να καταβάλλει περίπου 4 δισ. ευρώ.

 

Επαναλαμβάνοντας ότι η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία, ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε ποια ήταν η μεγάλη διαφωνία που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο της επικράτησης του “όχι” στο δημοψήφισμα. Του είχα πει, δήλωσε, πως «στόχος τους είναι να επιλέξουν εκείνοι πότε θα συμβεί το Grexit».

 

Χαρακτήρισε καταστροφικό το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης και απάντησε ξεκάθαρα ότι η επιλογή της Κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η ρήξη με τους δανειστές.

 

Ερωτηθείς εάν αυτός ο δρόμος οδηγεί στην επιστροφή στη δραχμή, ο κ. Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά «ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε τη δραχμή είναι να τη φοβόμαστε λιγότερο από το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης», επισημαίνοντας ότι η παγίωση ενός πλεονάσματος 3,5% θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα