Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Παραδίδεται στην κυκλοφορία η παράκαμψη Αρναίας - Σοβαρές ελλείψεις -ΦΩΤΟ-

Στην κυκλοφορία δίδεται την Τρίτη το έργο της Παράκαμψης Αρναίας, καθώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κλήθηκε για τη διοικητική παραλαβή προς χρήση του έργου. 

 

Το έργο πέρασε από «χίλια κύματα», ενώ η ολοκλήρωσή του ήταν προγραμματισμένη για… πέρσι το καλοκαίρι.

 

Έναν σχεδόν χρόνο μετά, οι ελλείψεις είναι εμφανείς, όπως και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί της ευρύτερης περιοχής. Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να είναι  η έξοδος Αρναίας προς Θεσσαλονίκη. Και ενώ θα μπορεί κάποιος οδηγός να μπαίνει ερχόμενος από Θεσσαλονίκη, να βγαίνει δεν υπάρχει η δυνατότητα, εκτός αν σχεδιαστεί κάτι άλλο αργότερα…

Στο μεταξύ, οι οδηγοί θα πρέπει να επιδεικνύουν  μεγάλη προσοχή στη διέλευση από τους τρεις κόμβους, γιατί μέχρι σήμερα σημειώθηκαν αρκετά τροχαία ατυχήματα πριν την παράδοση του έργου στην κυκλοφορία .

 

Το έργο είναι προϋπολογισμού 25.300.000 ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ «Μακεδονίας- Θράκης 2007- 2013». Δημοπρατήθηκε τον Ιούλιο του 2012 και χρειάστηκαν 11 μήνες, μέχρι τον Ιούνιο του 2013 για να "πέσουν" οι υπογραφές για την κατασκευή του, με πολύ μεγάλο ποσοστό έκπτωσης που έφτασε στο 43,17%.

Το έργο περιλαμβάνει το νέο οδικό τμήμα της εθνικής οδού παράκαμψης Αρναίας μήκους 5,2 χλμ. και πλάτους 13μ. , δηλαδή μια λωρίδα ανά κατεύθυνση χωρίς διαχωριστικό κυκλοφορίας.

Κατασκευάστηκε νέος συνδετήριος δρόμος με τον δρόμο προς Μ. Παναγιά μήκους 3,0 χλμ. καθώς και τέσσερις ισόπεδοι κυκλοφοριακοί κόμβοι που συνδέουν τις υφιστάμενες οδούς. 


halkidikinews.gr
του Στ. Ρήγα


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα