Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ανάρπαστες οι εξοχικές κατοικίες στη Χαλκιδική - Ποια η μέση τιμή πώλησης

Αυξημένη παρουσιάζεται η ζήτηση εξοχικής κατοικίας, κυρίως από ξένους, οι οποίοι θεωρούν πλέον άκρως ελκυστική την αγορά ακινήτων στη χώρα μας λόγω της μεγάλης πτώσης των τιμών την τελευταία δύσκολη οκταετία της κρίσης.

 

Στη Βόρεια Ελλάδα μεγάλη προσφορά εξακολουθεί να παρουσιάζει η Χαλκιδική λόγω της μεγάλης ανοικοδόμησης προ κρίσης στην ευρύτερη περιοχή και των υψηλών προσδοκιών για πωλήσεις σε Ρώσους - και όχι μόνο. Αυτή τη στιγμή διατίθενται προς πώληση περίπου 8.000 διαμερίσματα και μονοκατοικίες.

 

Εξ ου και η συγκράτηση των τιμών στα περσινά επίπεδα, με ελαφρώς πτωτικές τάσεις, αφού η μέση τιμή στην περιοχή καταγράφεται φέτος τον Αύγουστο στα 1.847 ευρώ το τ.μ..

 

Σύμφωνα με στοιχεία από το δημοφιλές spitogatos.gr, το οποίο σύγκρινε για λογαριασμό του «business stories» χιλιάδες αγγελίες πώλησης κατοικιών σε 23 από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε ελληνικά νησιά, στην ηπειρωτική Ελλάδα, στη Χαλκιδική και την Πελοπόννησο φέτος τον Αύγουστο σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι. Και πράγματι, μια βασική διαπίστωση που προκύπτει από τα στοιχεία είναι ότι στα περισσότερα νησιά έχει σημειωθεί φέτος περαιτέρω (μονοψήφια) πτώση των τιμών, ακόμη και στις περιζήτητες Κυκλάδες, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

 

Από τους βασικούς λόγους για την πτώση των τιμών, η οποία μάλιστα έρχεται σε αντίφαση με την αυξημένη ζήτηση όπως αυτή διαπιστώνεται φέτος από τους μεσίτες, είναι η υψηλή φορολογία και η δυσκολία συντήρησης μιας δεύτερης κατοικίας από τον μέσο Ελληνα, γεγονός το οποίο οδηγεί τελικά φέτος σε αυξημένη προσφορά.

 

Με βάση τα στοιχεία των αγγελιών, η Μύκονος, η Υδρα και η Πάτμος είναι αυτή τη στιγμή οι ακριβότεροι ελληνικοί προορισμοί για εξοχική κατοικία. Οι τιμές και στις τρεις αυτές περιπτώσεις είναι κοντά ή πάνω από τα 4.000 ευρώ ανά τ.μ., ενώ ειδικά στην Υδρα φέτος τα σπίτια είναι ακριβότερα, δεδομένης της αύξησης της ζήτησης και της πιο περιορισμένης προσφοράς. Σε Μύκονο και Πάτμο οι τιμές που καταγράφονται φέτος είναι χαμηλότερες σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Πηγή:: newmoney.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα