Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4o Porto Carras Half Marathon

Με μεγάλη επιτυχία και πάνω από 250 συμμετέχοντες πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο το 4o Porto Carras Half Marathon powered by Xterra. Μια διοργάνωση του Porto Carras Grand Resort και της XTERRA Greece με δράση, έντονο αθλητικό πνεύμα, ευγενή άμιλλα και εθελοντισμό.

 

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου

Η επίσημη αυλαία για το 4ο Porto Carras Half Marathon άνοιξε το Σάββατο στις 17:15 το απόγευμα στο πολυτελές συγκρότημα Porto Carras Grand Resort στη Σιθωνία Χαλκιδικής με τους αγώνες τρεξίματος 21,10 & 5 χιλιομέτρων με σημείο έναρξης τη βραβευμένη με το διεθνές σήμα της Γαλάζιας Σημαίας Πόρτο Καρράς Μαρίνα, όπου δρομείς όλων των ηλικιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πήραν εκκίνηση στον αγώνα.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να τρέξουν σε πανέμορφες διαδρομές δίπλα στη θάλασσα, στο τοπίο που περιβάλει τις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος.

Η διαδρομή του αγώνα μέσα στο πευκόφυτο περιβάλλον στα ιδιωτικά λιμανάκια του Porto Carras, άφησε εντυπωσιασμένους όλους τους αθλητές αφού κατά μήκος της διαδρομής απολάμβαναν εικόνες του Τωροναίου Κόλπου κάτω από τα χρώματα του δειλινού.

Στη μεγάλη απόσταση των 21 χιλιομέτρων πρώτος τερμάτισε o Ιωάννης Κουρκουρίκης με δεύτερο τον Βασίλη Μίχο και τρίτο τον Igor Stojanovski.

Στην ίδια απόσταση στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Τόκα Σουλτάνα με την Ζιώγα Ιωάννα να ακολουθεί στη δεύτερη και την Αθηνά Δημητρίου στη τρίτη θέση.

Στα 10 χιλιόμετρα την πρώτη θέση κατέκτησε ο Paolo Tallone από την Ιταλία με δεύτερο τον Αθανάσιο Σιδερίδη και τον Παναγιώτη Σιούτα στη τρίτη θέση.

Στις γυναίκες η Ειρήνη Χρυσάνθου, η Μαρία Μακρή και η Albena Ivanoca από τη Βουλγαρία κατέκτησαν την 1η, 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Τέλος, στα 5 χιλιόμετρα ο Peter Pohanka από τη Σλοβακία ήταν ο νικητής, με τον Μάκη Μπούρτζη δεύτερο και τον Λάζαρο Μανώλη τρίτο.

Στις γυναίκες η Κέλλυ Μπήχτα ήταν αυτή που πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού με τις Αλεξάνδρα Μανώλη και Μαρία Γκούρλα να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

 

 

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

Ιδανικές καιρικές συνθήκες περίμεναν τους αθλητές που θα συμμετείχαν στον κολυμβητικό αγώνα την Κυριακή στις 10:00 το πρωί. Η παραλία του Porto Carras από νωρίς γέμισε με αθλητές και θεατές στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά από το ξενοδοχείο Σιθωνία. Η γραμμή τερματισμού είχε στηθεί έξω από το νερό και οι αθλητές έπρεπε να διανύσουν μια απόσταση στην παραλία για να τερματίσουν. Έλληνες και ξένοι αθλητές γέμισαν με χρώμα τα νερά της θάλασσας του Porto Carras.

Στη μικρή απόσταση των 1000 μέτρων την πρώτη θέση κατέκτησε ο μόλις 16 ετών Στέλιος Ξυδάς, με τον μόλις 13 ετών και μικρότερο αθλητή που έλαβε μέρος στη φετινή διοργάνωση, Γιάννη Σκαρή στη δεύτερη και τον Μιχάλη Παπαδόπουλο στην τρίτη θέση.

Στις γυναίκες η Μαρία Γκούρλα τερμάτισε πρώτη, με την Ιωάννα Κουρέντα δεύτερη και την Καλλιόπη Ζαράνη να κλείνει την τριάδα. Στα 2.500 μέτρα ο Παναγιώτης Σιούτας έφτασε πρώτος στη γραμμή τερματισμού με τον Αθανάσιο Σιδερίδη να ακολουθεί στη δεύτερη και τον Βασίλη Μίχο στην τρίτη θέση. Στις γυναίκες η Κέλλυ Μπήχτα πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού με δεύτερη τη Ευτυχία Κεσσοπούλου και τρίτη την Ειρήνη Χρυσάνθου.

Στη μεγάλη απόσταση ο Ανδρέας Αποστολίδης δεν απειλήθηκε από κανέναν από την αρχή μέχρι το τέλος και κέρδισε τον αγώνα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Τρύφωνας Κούστας με τον Ανδρέα Παρίση μόλις λίγα λεπτά πίσω στην τρίτη θέση. Στις γυναίκες, η Ναταλία Αργυροπούλου ήταν αυτή που κατέκτησε την πρώτη θέση καθώς ήταν και 3η στη γενική κατηγορία.

Οι συμμετοχές και τις δύο ημέρες συνολικά ξεπέρασαν τις 250, ενώ μικροί και μεγάλοι στο τέλος ανανέωσαν το ραντεβού για το 2018 και για το 5ο  Porto Carras Half Marathon. Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή των νέων από την Χαλκιδική ήταν απροσδόκητα υψηλή στα αγωνίσματα.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα