Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αισιοδοξία για την τουριστική κίνηση του 2018 στη Χαλκιδική

Αισιόδοξος ότι και το 2018 θα είναι μια καλή χρονιά για τον τουρισμό στη Χαλκιδική, εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ξενοδόχων της περιοχής και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της έκθεσης Philoxenia.

 

"Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι θετικά", είπε ο κ. Τάσιος και πρόσθεσε ότι, αν δεν υπάρξουν αρνητικοί εξωγενείς παράγοντες, το 2018 θα είναι επίσης μια καλή χρονιά.

 

Σύμφωνα με στοιχεία που ανέφερε ο κ. Τάσιος, η τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική παρουσίασε φέτος αύξηση 10% σε σχέση με το 2016, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι αφίξεις από χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι φέτος επιμηκύνθηκε η τουριστική περίοδος κατά 10 ημέρες μέσα στον Οκτώβριο.

 

Συγκεκριμένα, οι αφίξεις από την Γερμανία ξεπέρασαν τις 250.000, από την Αγγλία τις 80.000 (αύξηση 10% συγκριτικά με το 2016), όπως και από τη Ρωσία. Ο κ. Τάσιος είπε ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπήρξε ενδιαφέρον από Ολλανδούς και Ιταλούς τουρίστες, οι οποίοι αρχίζουν να επιλέγουν τη Χαλκιδική για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

 

Για τη γερμανική τουριστική αγορά υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι κρατήσεις καταλυμάτων γίνονται και από μικρά γραφεία, ενώ οι Ιταλοί άρχισαν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για κρατήσεις ολόκληρων ξενοδοχειακών μονάδων.

APE_MPE


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα