Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εκδόθηκε η Κ.Υ.Α για την πολεοδομική μελέτη στον Αϊ- Γιάννη Σιθωνίας

Με κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος -Αθλητισμού και Τουρισμού δίδεται η έγκριση της πολεοδομικής μελέτης παραθεριστικού- τουριστικού χωριού και Σχεδίου Γενικής Διάταξης χωροθέτησης κτιρίων, εγκαταστάσεων και έργων υποδομής Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος για την εφαρμογή του ΕΣΧΑΔΑ "Αγ. Ιωάννης Σιθωνίας". 

 

Διαβάστε στο halkidikinews.gr σημεία της Κ.Υ.Α που αφορούν το μεγάλο επενδυτικό έργο στον Αϊ-Γιάννη της Σιθωνίας και που με την ολοκλήρωσή του, αναμένεται να δοθεί νέα ώθηση στην τουριστική κίνηση της περιοχής. 

 

Σύμφωνα με την απόφαση, για το Ξενοδοχειακό Συγκρότημα, εγκρίνεται ο πολεοδομικός κανονισμός ως ακολούθως:

- Μέγιστος Επιτρεπόμενος Συντελεστής Δόμησης: 0,2 (στο σύνολο της δομήσιμης εκτάσεως της Ζώνης Ι)

- Μέγιστη Επιτρεπόμενη Κάλυψη:20% (στο σύνολο της εκτάσεως της Ζώνης Ι)

- Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων: 10,75μ.

- Απαγορεύεται η ανέγερση κτιρίων, εγκαταστάσεων και περιτοιχισμάτων και γενικά η δόμηση μέσα στην έκταση που περικλείεται από τις οριογραμμές του υδατορέματος και σε κάθε περίπτωση σε απόσταση μικρότερη των 20μ. από τον άξονα της κοίτης αυτών.

- Οι επιτρεπόμενες χρήσεις είναι οι ακόλουθες: τουριστικά καταλύματα, ειδικές τουριστικές υποδομές και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις, κατοικία, εμπορικά καταστήματα και καταστήματα παροχής υπηρεσιών, κοινωνική πρόνοια, αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, θρησκευτικοί χώροι, περίθαλψη, χώροι συνάθροισης κοινού, εστίαση, αναψυκτήρια, κέντρα διασκέδασης- αναψυχής, στάθμευση (κτίρια- γήπεδα), ελικοδρόμια, καθώς και οι αναγκαίες εγκαταστάσεις τεχνικής υποδομής για την εξυπηρέτηση των πιο πάνω χρήσεων (αφαλάτωσης, φωτοβολταικών, Βιολογικού καθαρισμού κλπ).

Για το πολεοδομικό σχέδιο του Παραθεριστικού - Τουριστικού Χωριού εγκρίνεται ο πολεοδομικός κανονισμός  ως ακολούθως:

Αρτιότητα οικοπέδου:

- Ελάχιστη επιφάνεια :1.000μ.

- Ελάχιστο πρόσωπο οικοπέδου: 14,00μ

- Μέγιστος Επιτρεπόμενος Συντελεστής Δόμησης: 0,2 (στο σύνολο της δομήσιμης εκτάσεως της Ζώνης II).

- Μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη ανά οικόπεδο: 40% (στο σύνολο της εκτάσεως εκάστου οικοπέδου)

- Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων: 7,50μ. Απαγορεύονται οι στέγες- Υποχρεωτική χρήση φυτεμένων δωμάτων.

- Προκήπιο: 4μ. και 10μ. από τις δασικές εκτάσεις.

- Δεν επιτρέπεται η κατασκευή πιλοτής.

- Οι επιτρεπόμενες χρήσεις είναι οι ακόλουθες, και επιτρέπονται μόνο για την εξυπηρέτηση της χρήσης παραθεριστικής κατοικίας: παραθεριστική κατοικία, τουριστικοί λιμένες (μαρίνες, αγκυροβόλια, καταφύγια τουριστικών σκαφών), περίθαλψη, ξενοδοχεία, αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα, γυμναστήρια κλπ), κέντρα αναζωογόνησης (spa), εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής, εμπορικά καταστήματα, χώροι συνάθροισης κοινού.

 

Σύμφωνα με το σχεδιασμό το ξενοδοχείο θα είναι 200 δωματίων και επιπλέον θα κατασκευαστούν 120 παραθεριστικές κατοικίες. Το τουριστικό χωριό θα αναπτύξει η εταιρεία Ακτή Αγίου Ιωάννη-Τουριστική & Αναπτυξιακή Α.Ε. που ανήκει στην οικογένεια Μεντεκίδη. Το συνολικό έργο είναι προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα