Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Διαμαρτυρία μαθητών του Λυκείου Κασσάνδρειας -ΦΩΤΟ-

Μπορεί τη Δευτέρα να τελείωσε η κατάληψη στο Λύκειο Κασσάνδρειας, ωστόσο τα προβλήματα στη σχολική στέγη δεν λύθηκαν. Έτσι 300 περίπου μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Λυκείου και του Γυμνασίου βγήκαν σήμερα στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν για την κακή κατάσταση του σχολικού κτιρίου που στεγάζει το Γενικό Λύκειο Κασσάνδρειας.

 

Η πορεία ξεκίνησε από το Γενικό Λύκειο με μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου, γονείς και καθηγητές, πέρασε μέσα από την λαϊκή αγορά της Κασσάνδρειας και έκλεισε το δρόμο για 1 ώρα περίπου.  Στη συνέχεια συνέχισε προς το διοικητήριο Κασσάνδρας από τον κεντρικό δρόμο, με μια στάση στο αστυνομικό τμήμα και τελείωσε στο δημαρχείο Κασσάνδρας, χωρίς όμως να έχουν κάποια συνάντηση με τη δημοτική αρχή. 

"Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός νέου σχολείου. Οι εργασίες στο ήδη υπάρχον έχουν ξεκινήσει, με μηδαμινές αλλαγές βέβαια, οι οποίες δεν βελτιώνουν την ασφάλεια του κτηρίου και την ακεραιότητα του" λένε οι μαθητές στο halkidikinews.gr.

Όπως οι ίδιοι αναφέρουν, έχουν μπει πυροσβεστήρες στο κεντρικό κτήριο, έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση των κλιματιστικών στο παράρτημα και έχουν συμπληρωθεί κάποια κάγκελα που έλειπαν στα παράθυρα του κεντρικού κτηρίου. 

Σε συνάντηση που είχαν γονείς και μαθητές την περασμένη Πέμπτη με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θωμά Κοντό συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο του Λυκείου και δόθηκε η υπόσχεση ότι θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να βελτιωθούν οι συνθήκες. 

 

Στο μεταξύ, ο πρώην δήμαρχος Κώστας Παπαγιάννης, άσκησε δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή καλώντας παράλληλα μαθητές και γονείς να παραβρεθούν στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο "για να αντιληφθούν κάποιοι, πως ακόμα και με τη σιωπηρή παρουσία τους,βλάπτουν τον τόπο".

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα