Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ανετράπη φορτηγό με υλικό αποκατάστασης από την Ελληνικός Χρυσός -ΦΩΤΟ-

Στην επαρχιακή οδό Ολυμπιάδας -Στρατωνίου συνέβη χθες το τροχαίο, όταν ένα φορτηγό ιδιοκτησίας συνεργαζόμενου εργολάβου με την Ελληνικός Χρυσός ανετράπη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. 

 

Το φορτηγό μετέφερε υλικό αποκατάστασης από τον παλαιό χώρο εναπόθεσης τελμάτων της Ολυμπιάδας προς τον χώρο ξηρής απόθεσης του Κοκκινόλακα.

 Κατά το τροχαίο το υλικό χύθηκε στο σημείο, γεγονός που προκάλεσε την ανησυχία των τοπικών αρχών. Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει ωστόσο, ότι το υλικό που χύθηκε δεν είναι επικίνδυνο. Πάντως, τα αίτια του συμβάντος διερευνά η Αστυνομία και η Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος. 

Ο δήμος Αριστοτέλη και κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν ωστόσο την ανησυχία τους για το συμβάν, καθώς το ατύχημα θυμίζει παρόμοιο που συνέβη στην Ρεντίνα στις 12 Σεπτεμβρίου 2013,  όταν και τότε φορτηγό της Ελληνικός Χρυσός που μετέφερε συμπυκνώματα μετάλλων υπέστη ατύχημα. Λίγο μετά το χθεσινό συμβάν πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του δημάρχου Αριστοτέλη και του Αστυνομικού Διευθυντή. 

 

Ο αντιδήμαρχος, Αργύρης Τσακνής σε σχόλιό του ανέφερε: "Θα πρέπει να διερευνηθούν άμεσα και εις βάθος από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές όχι μόνο τα αίτια του ατυχήματος, αλλά και η νομιμότητα του φορτίου. Όταν μιλάμε για τοξικά απόβλητα θα πρέπει όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και σχολαστικοί! Η Δημοτική Αρχή από τη πρώτη στιγμή του ατυχήματος έσπευσε στο σημείο και σε συνεργασία με την αστυνομία επόπτευσε τις διαδικασίες".

 

 

Η ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός

"Η εταιρεία συνεργάζεται από την πρώτη στιγμή με τις αρμόδιες Αρχές για την διαχείριση και άμεση αποκατάσταση του συμβάντος. Παράλληλα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, βάσει των απαιτούμενων κανονιστικών απαιτήσεων και προδιαγραφών ασφαλείας, για την άμεση απομάκρυνση του υλικού που διέρρευσε λόγω της ανατροπής του οχήματος. Το υλικό έχει πιστοποιηθεί ως μη επικίνδυνο κατόπιν των πλέον αυστηρών ελέγχων και βάσει των αυστηρότερων διεθνών προδιαγραφών.

Το Φ.Ι.Χ. που ανετράπη εκτελούσε στο πλαίσιο του έργου αποκατάστασης της Ολυμπιάδας, μεταφορά υλικού που προέρχεται από τον καθαρισμό και την αποκατάσταση υπολειμμάτων καθαρισμού του παλαιού Χώρου Απόθεσης Τελμάτων Ολυμπιάδας προς τον Χώρο Ξηρής Απόθεσης του Κοκκινόλακα."

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα