Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το Αρνιώτικο λουκάνικο και η Αρναία καλωσόρισαν το Mount Athos Area Kouzina 2018 -ΦΩΤΟ-

Η γιορτή της τελετής έναρξης του Mount Athos Area Kouzina 2018 πραγματοποιήθηκε στην Αρναία και συνοδεύτηκε από τραγούδια και χορούς που παρουσίασαν τα χορευτικά τμήματα της Αρναίας και η χορωδία του ΚΑΠΗ.

Η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στο Αρνιώτικο Λουκάνικο. Η Αρναία της παράδοσης καλωσόρισε το ΚΟΥΖΙΝΑ 2018. Τα περίφημα τοπικά λουκάνικα ψήθηκαν γύρω από την πλατεία, η μυρωδιά πλημμύρισε το κέντρο της πόλης και η ¨Μουντοβίνα¨ έρεε άφθονη. 

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες απόλαυσαν την άνοιξη και την τοπική γαστρονομία.

Τα φαγητά που μαγείρεψαν οι κυρίες ήταν Λουκάνικο με τραχανά, Λουκάνικο στιφάδο και Λουκάνικο με αυγά. Άνδρας τοπικός μάγειρας, παρουσίασε το Λουκάνικο στο τηγάνι με σβήσιμο από κρασί ¨Κλαούντια Παπαγιάννη¨.

Στη βραδιά παρόντες και ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας με Κύπριους εκπροσώπους Τύπου που κατέγραψαν τα δρώμενα της διοργάνωσης.

Την εκδήλωση υποστήριξαν, η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας, ο Σύλλογος Γυναικών Αρναίας και τα χορευτικά τμήματα Αρναίας.

του Στέλιου Ρήγα

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα