Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ν. Μαρμαράς: Εγκρίθηκε η οριστική μελέτη του νέου λιμανιού

Tην οριστική μελέτη του Δήμου Σιθωνίας για την κατασκευή του νέου λιμανιού του Ν.Μαρμαρά, προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.)  του Υπουργείου Ναυτιλίας.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την εξέλιξη αυτή, καθώς μένει η τυπική έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ακολουθεί η οριστική ένταξή του στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Αλιείας. Με την υλοποίηση των έργων βελτίωσης και ολοκλήρωσης του Λιμένα Νέου Μαρμαρά, θα είναι δυνατή η εξυπηρέτηση επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών παράκτιας και μέσης αλιείας, ενώ  θα μπορούν να ελλιμενίζονται  και τουριστικά σκάφη. Επίσης έχουμε προβλέψει  να είναι δυνατή και η προσέγγιση επιβατικού πλοίου ακτοπλοΐας, το οποίο εφ’ όσον μελλοντικά υπάρξει ζήτηση, θα εξυπηρετεί κατά τη θερινή περίοδο την εποχική επιβατική κίνηση από και προς τις Σποράδες» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος.



Τα έργα ολοκλήρωσης και βελτίωσης του Λιμένα Νέου Μαρμαρά θα αναπτυχθούν σε:
•    Εξωτερικά λιμενικά έργα προστασίας, που περιλαμβάνουν τον δυτικό, τον ανατολικό μώλο και αποσπασμένο κυματοθραύστη
•    Εσωτερικά παραλιακά κρηπιδώματα
•    Επέκταση υπαρχόντων σταθερών προβλητών
•    Πλωτοί προβλήτες
•    Εκσκαφές λιμενολεκάνης
•    Χερσαία Ζώνη


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα