Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Σιθωνία - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις -ΦΩΤΟ-

Σε εξέλιξη είναι η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Σάρτης στη Σιθωνία που ξέσπασε στις 05.40 τα ξημερώματα. Στο μέτωπο που εκτείνεται περίπου στα 3 χιλιόμετρα επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 4 αεροσκάφη.  Παράλληλα εργάζονται 5 εκσκαπτικά μηχανήματα και υδροφόρες του Δήμου Σιθωνίας και της Περιφέρειας.

Μέχρι αυτήν την ώρα -10.00- η πυρκαγιά είναι ανεξέλεγκτη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. "Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη παρά τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και τα εναέρια μέσα. Η φωτιά καίει δασική έκταση πάνω από τη Σάρτη, ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό"  ανέφερε στο halkidikinews.gr o αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

 

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Κοινότητα της Σάρτης για να εκτιμηθεί η κατάσταση. Συμμετείχαν ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, αρχιπύραρχος Εμμανουήλ Τσολάκης, ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Δημήτρης Καρασαββίδης, εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Σιθωνίας.

 

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα