Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δύσκολη η νύχτα στη Σιθωνία - Αγωνιούν οι κάτοικοι στη Σάρτη -VIDEO-

 Ανεξέλεγκτη σε δύο μεγάλα μέτωπα συνεχίζει να καίει η φωτιά στη Σιθωνία, παρά τον  πολύ μεγάλο αριθμό πυροσβεστικών δυνάμεων απ΄ όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

 

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, έγινε διάσωση πέντε ατόμων από την περιοχή της Αχλάδας, όπου υπάρχουν εξοχικές κατοικίες. Επειδή η φωτιά πλησίασε στα σπίτια, οι πέντε άνθρωποι μεταφέρθηκαν με σκάφος στο λιμάνι της Σάρτης. Στην Αχλάδα επιχείρησε ελικόπτερο για να σωθούν τα σπίτια. 

 

 

Όπως αναφέρουν στο halkidikinews.gr οι κάτοικοι, πριν λίγο τους ενημέρωσε η Αστυνομία να είναι έτοιμοι μήπως χρειαστεί τις επόμενες ώρες να εκκενώσουν το χωριό.

Στην περιοχή έφτασε αργά το μεσημέρι και ο  υπαρχηγός επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Κωνσταντίνος Γιόβας.

 

Στην περιοχή βρίσκονται 148 πυροσβέστες με 59 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα. Στις 6 το απόγευμα τα καναντέρ αποχώρησαν και έχει μείνει μόνο ένα ελικόπτερο.

 

Επειδή η νύχτα θα είναι μακρά ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις από όλους τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, ενώ στην περιοχή έχουν έρθει 3 ερπυστριοφόρα του στρατού και στρατιώτες για να συμβάλουν στην κατάσβεση.  

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα