Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνδρομή του στρατού για τον αποχιονισμό - Χωρίς ρεύμα ακόμα η Κασσάνδρα

Χωρίς ρεύμα παραμένουν κοινότητες της Κασσάνδρας συμπληρώνοντας ένα 24ωρο και περιμένοντας τη ΔΕΔΗΕ να αποκαταστήσει δύο σοβαρές βλάβες στη Σίβηρη και στην Κρυοπηγή. 

 

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα έως αυτή την ώρα είναι η μη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε αρκετά χωριά της χερσονήσου. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τη ΔΕΔΔΗΕ αλλά λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που δέχτηκε το δίκτυο του νομού, έφερε αλλεπάλληλα προβλήματα" αναφέρει ο Δήμος Κασσάνδρας σε ανακοίνωσή του.

 

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται επί τόπου και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των βλαβών, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν με κυριότερη την αδυναμία πρόσβασης σε πολλές περιοχές της χερσονήσου.

 

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της χερσονήσου το χιόνι έφτασε τα 40 εκατοστά. Συνεργεία του Δήμου με τρία γκρέιντερ και φορτωτές προσπαθούν να διευκολύνουν τη μετακίνηση καθώς υπήρξε πτώση δέντρων σε αρκετά σημεία.

 

Στο μεταξύ έχουμε ύφεση των φαινομένων και έτσι είναι πιο εύκολο να ανοίξει ο κεντρικός οδικός άξονας που μέχρι το απόγευμα  διασχίζεται με αλυσίδες και μεγάλη δυσκολία.

 

Η Περιφέρεια ενίσχυσε το Δήμο με  δύο αλατοδιανομείς για να μπορέσει να κάνει  πιο ασφαλή την μετακίνηση των πολιτών.

 

Στο μεταξύ ο όγκος του χιονιού στη βόρεια Χαλκιδική έχει σκεπάσει δρόμους και σπίτια. Ο μηχανισμός της Περιφέρειας και των Δήμων ενισχύθηκε σήμερα από μηχανήματα του Στρατού, μετά από τη συνδρομή που ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής. 

 

Σήμερα κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές όλων των Δήμων. Αναλυτικά: 

- Οι Δήμοι Νέας Προποντίδας και Πολυγύρου

- Στο Δήμο Σιθωνίας οι Δημοτικές Κοινότητες Αγίου Νικολάου, Ν. Μαρμαρά, Νικήτης και η Τοπική Κοινότητα Μεταγγιτσίου της Δημοτικής Ενότητας Σιθωνίας του Δήμου Σιθωνίας και η Δημοτική Κοινότητα Συκιάς και η Τοπική Κοινότητα Σάρτης της Δημοτικής Ενότητας Τορώνης.

- Στο Δήμο Αριστοτέλη οι Δημοτικές Ενότητες Αρναίας, Παναγιάς και Σταγείρων – Ακάνθου  και

- Στο Δήμο Κασσάνδρας οι Τοπικές Κοινότητες Παλιουρίου και Αγίας Παρασκευής της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα