Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Από την πίσω πόρτα οι πρόσφυγες στη Χαλκιδική - Ανησυχία για τον τουρισμό

-Τρεις συμφωνίες ξενοδόχων με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τη φιλοξενία προσφύγων στη Χαλκιδική

-Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων  Γρηγόρης Τάσιος

 

Προβληματισμός επικρατεί στον κλάδο του τουρισμού στη Χαλκιδική μετά την έλευση προσφύγων για φιλοξενία σε ξενοδοχειακές μονάδες του δήμου Ν.Προποντίδας. 

Μέχρι τώρα έχουν επιτευχθεί 3 συμφωνίες μεταξύ ενός ξενοδοχείου στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Ποτίδαιας και σε δύο καταλύματα στη Ν.Καλλικράτεια με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες, προκειμένου για 2 μήνες να φιλοξενηθούν πρόσφυγες. 


Με αυστηρή γλώσσα τοποθετήθηκε για το ζήτημα έλευσης προσφύγων στη Χαλκιδική ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας στην εκπομπή "Οδηγός επικαιρότητας" της Μαρίας Παπαδημητρίου στο Ράδιο Χαλκιδική 98.8 fm. 

 

 Ο κ. Τάσιος υπογράμμισε ότι πρόκειται για ιδιωτική συμφωνία των εν λόγω επιχειρηματιών με τον ΟΗΕ και θεσμικά κανένας φορέας ή όργανο δε δύναται να παρέμβει για να τη σταματήσει ή να την ακυρώσει. 

Απευθυνόμενος σε ξενοδόχους, ιδιοκτήτες καταλυμάτων και camping, τους κάλεσε να αναλογιστούν ότι η Χαλκιδική εδώ και 40 χρόνια "κτίζει" τον τουρισμό της, κάτι που καλό είναι να μη θυσιαστεί στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους από χρήματα του ΟΗΕ. "Μακριά από εμένα ο χαρακτηρισμός ρατσιστής» είπε ο κ. Τάσιος κλείνοντας την τοποθέτηση του και κάνοντας έκκληση να επικρατήσει ψυχραιμία και σύνεση.

 

Υπενθυμίζεται ότι δια στόματος του Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώθηκε ότι η Ε.Ε έχει διαθέσει υψηλότατα κονδύλια στην Ελληνική Πολιτεία και σε ΜΚΟ για την κατασκευή υποδομών φιλοξενίας των προσφύγων, σχέδιο που όμως στην πράξη δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί, με αποτέλεσμα να προκύπτει το περιθώριο σε ενδιαφερόμενους ξενοδόχους να προχωρούν σε ανάλογες συμφωνίες όπως αυτές με τον ΟΗΕ. 

 

Σε ερώτηση για το αν έχει την αίσθηση ότι με τον τρόπο αυτό οι πρόσφυγες μπαίνουν "από την πίσω πόρτα στη Χαλκιδική", ενώ σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση προ ενός έτους απήντησε αρνητικά για ύπαρξη αντίστοιχου χώρου φιλοξενίας στη Χαλκιδική. δήλωσε ότι έτσι φαίνεται να είναι. 

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα