Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Δημήτρης Κυργιαφίνης υποψήφιος δήμαρχος Πολυγύρου

Ο Δημήτρης Κυργιαφίνης θα είναι ο επικεφαλής του Συνδυασμού "Συνεργασία Πολιτών" στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου για το Δήμο Πολυγύρου. 

Όπως αναφέρουν τα μέλη του συνδυασμού, σκοπός της κίνησης αυτής είναι, πάνω απ' τις κομματικές μας τοποθετήσεις, να δρομολογηθούν εκείνες τις ενέργειες, οι οποίες θα απαντούν πραγματικά και ουσιαστικά στα προβλήματα του Δήμου Πολυγύρου.

 

Η ανακοίνωση του συνδυασμού

"Έχοντας πλήρη αντίληψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, καθώς και της υποχρέωσής μας, ως δημότες, να ενδιαφερθούμε και να κινητοποιηθούμε για την αντιμετώπισή τους, πήραμε την πρωτοβουλία και συστήσαμε, απ' το Σεπτέμβριο του 2018, την κίνηση με την ονομασία “Συνεργασία Πολιτών”. Σκοπός της κίνησης αυτής είναι, πάνω απ' τις κομματικές μας τοποθετήσεις, να δρομολογήσουμε εκείνες τις ενέργειες, οι οποίες θα απαντούν πραγματικά και ουσιαστικά στα προβλήματα του Δήμου Πολυγύρου.

Με ειλικρινή διάθεση και ξεπερνώντας τις προσωπικές κομματικές τοποθετήσεις, χάριν της προσφοράς σε τοπικό επίπεδο, απευθύναμε κάλεσμα σε κάθε ενεργό πολίτη, ασχέτως κομματικής προέλευσης, που έχει μια διαφορετική αντίληψη για την διαχείριση των θεμάτων του τόπου μας. Η πρόθεσή μας είναι να δώσουμε βήμα και ρόλο συμμετοχής σε όλους, προκειμένου να διαφυλάξουμε τον υπεροκομματικό μας χαρακτήρα. Προς αυτήν την κατεύθυνση, αποφασίσαμε η σύσταση των συλλογικών οργάνων για όλες τις αποφάσεις και τα θέματα του Δήμου να είναι τέτοια, ώστε να εγγυάται την ακηδεμόνευτη λειτουργία της “Συνεργασίας Πολιτών”.

Μέσα από δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες, κατά τόπους, επιχειρούμε και δημιουργούμε ομάδες ενεργοποίησης πολιτών με λειτουργίες δημοκρατικές και πλουραλιστικές, μέσα απ' τις οποίες δίνεται έμφαση στο διάλογο, στην ισοτιμία, στις διευρυμένες δράσεις και πάνω απ' όλα στο σεβασμό της διαφορετικής άποψης καθένος, με κοινό στόχο το καλό του τόπου. Η “Συνεργασία Πολιτών” οραματίζεται έναν άλλον Δήμο Πολυγύρου, με άλλες προτεραιότητες, με κοινωνική ευασθησία απέναντι στους πολίτες, ειδικά στους αδύναμους λόγω κρίσης, αλλά περισσότερο με διάθεση και προοπτική να κατατάξει τον όμορφο και πολύμορφο τόπο μας στους πρωτοπόρους μεταξύ των ΟΤΑ ανά την Ελλάδα που διαπνέονται από εναλλακτικές και πρωτοποριακές ιδέες και δράσεις. 

Υπάρχει ανάγκ για αλλαγή πλεύσης και για άνοιγμα σε άλλες προοπτικές μέσα από συνολικούς – επιτέλους – σχεδιασμούς ανάπτυξης, που θα στοχεύουν σ' εναν Δήμο με διαφορετικές προτεραιότητες, η οποία όμως ανάγκη επιβάλλει την αλλαγή του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού του Δήμου (9 χρόνια θητείας) που έχει εξαντλήσει τις ιδέες του και τη δυναμική του.

Προς επίτευξη των στόχων της κίνησής μας αποφασίσαμε τελικά να επιλέξουμε ως επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο της “Συνεργασίας Πολιτών”, τον Δημήτρη Κυργιαφίνη. Γνωστός στους περισσότερους για την πολιτική του εντιμότητα και δοκιμασμένος μέσα απ' την συνεπή δράση του στα κοινά της πόλης μας, ο υποψήφιος της “Συνεργασίας Πολιτών” δεσμεύεται, όπως και όλοι μας, για την υλοποίηση των διακηρύξεων και την τήρηση των αξιών και των αρχών του κινήματός μας.

Εμείς, απέναντι στην αδιαφάνεια και την αυταρχική άσκηση εξουσίας του ενός ανδρός, έχουμε να αντιπαρατάξουμε την διαφάνεια και την συμμετοχική λήψη και εκτέλεση των αποφάσεων σε κάθε βήμα της κοινής μας πορείας. 

Ήρθε η στιγμή να σηκωθούμε. Λίγο ψηλότερα, όπως λέει κι ο ποιητής. Ακόμα ψηλότερα κι απ' όσο μας επιτρέπουν οι συνθήκες, λέμε εμείς.

Ενωμένοι υψωνόμαστε, διασπασμένοι χανόμαστε...".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα