Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σιθωνία

Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά στη Σιθωνία που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα μεταξύ Νικήτης και Μεταμόρφωσης στη θέση Βραχωτός. 

 

Στις 18.30 δύο καναντέρ πραγματοποίησαν από μία ρίψη νερού το καθένα και αποχώρησαν λόγω προβλήματος που παρουσίασε το ένα από αυτά. Ωστόσο η παρέμβασή τους ήταν καίρια γιατί το μέτωπο της φωτιάς υποχώρησε. 

 

"Αυτή τη στιγμή 18.50, μπορούμε να πούμε ότι η φωτιά βρίσκεται από μερικό έλεγχο. Ήταν αρκετά δύσκολη η πρόσβαση στις εστίες γιατί η περιοχή είναι δύσβατη. Παρεμβαίνουμε ακόμα σε διάφορα σημεία που συνεχίζουν να καίνε. Οι  επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν είναι 20 οχήματα με 40 άνδρες και πεζοπόρο της ΕΜΑΚ με 15 άνδρες" ανέφερε στο halkidikinews.gr ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Παχίδης, ο οποίος συντονίζει την κατάσβεση της φωτιάς.  Κάηκαν περίπου 100 στρέμματα πευκοδάσους.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά προκλήθηκε από καύση κλαδιών, ενώ χθες ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος και η Πυροσβεστική απαγορεύει την καύση τους. 

του Γρ.Αντωνιάδη


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα