Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Αιματοχυσία στη Γάζα και κατακραυγή

Η ελπίδα για ειρήνευση στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής πνίγηκε στο αίμα…

 

60 Παλαιστίνιοι βρήκαν τον θάνατο και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων με Ισραηλινούς στρατιώτες, τη Δευτέρα, κατά μήκος των συνόρων στη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή για την υπέρμετρη χρήση βίας από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Μεταξύ των θυμάτων είναι οκτώ παιδιά. Ένα από αυτά ήταν ένα βρέφος μόλις 8 μηνών, η Λέιλα αλ Γαντούρ, η οποία έπαθε ασφυξία από τα δακρυγόνα.

 

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της μικρής Λέιλα, η οποία οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία τυλιγμένη με την παλαιστινιακή σημαία.

Με το δάκτυλο στη σκανδάλη βρίσκονται οι Ισραηλινοί στρατιώτες, ενώ κορυφώνονται οι διαδηλώσεις στα παλαιστινιακά εδάφη, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από τη “Νάκμπα” (Καταστροφή), όπως αποκαλούν οι Παλαιστίνιοι την εκδίωξη εκατοντάδων χιλιάδων από τα σπίτια τους, το 1948, μετά τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ.

Η ισραηλινή κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για το λουτρό αίματος στη Χαμάς. Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και ένα βίντεο-ντοκουμέντο, στο οποίο διακρίνεται μία ομάδα Παλαιστινίων που ανοίγει πέρασμα στον φράκτη ασφαλείας και επιτίθεται σε ισραηλινό όχημα.

 

Ο ΟΗΕ καταδίκασε τη «φρικτή φονική βία» από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στη Γάζα και εξέφρασε μεγάλη ανησυχία για κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή. Ωστόσο την υιοθέτηση ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας, που ζητούσε ανεξάρτητη έρευνα για τα πολύνεκρα επεισόδια στη Γάζα, μπλόκαραν οι ΗΠΑ.

ant1news.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα