Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Συγκίνηση στην αφή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα -ΦΩΤΟ-

Σε κλίμα κατάνυξης και δέους πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, η Αφή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα.

Χιλιάδες πιστοί είχαν κατακλύσει από νωρίς τον Πανάγιο Τάφο, ενώ ισχυρά ήταν και με μέτρα ασφαλείας.

Λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ', συνοδεία αρχιερέων, ιερέων και διακόνων, εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα 33 κεριά και μετέδωσε το Άγιο Φως στους χιλιάδες προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως», καθώς και το μήνυμα της Ανάστασης στην ανθρωπότητα. Με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα, ο Πατριάρχης έψαλε «δεύτε λάβετε Φως εκ του ανεσπέρου Φωτός» μεταδίδοντας το Αναστάσιμο μήνυμα στους πιστούς στην Εκκλησία της Αναστάσεως, οι οποίοι έσπευσαν κρατώντας στα χέρια πολλές λαμπάδες αποτελούμενες από 33 κεράκια, να λάβουν το Άγιο Φως και να το μεταδώσουν.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, παρέστη στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση. Ο Μάρκος Μπόλαρης θα επιστρέψει στην Αθήνα με το κυβερνητικό αεροσκάφος στις 18.30 το απόγευμα μεταφέροντας το Άγιο Φως,  στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής του με τιμές αρχηγού κράτους από άγημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στη συνέχεια το 'Αγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό ελικόπτερο, όπου με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express θα ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός μετέδωσε σε δορυφορική σύνδεση ο τηλεοπτικός σταθμός 4Ε. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα