Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Αγία Πετρούπολη: Εικόνες καταστροφής στον σταθμό Σενάγια Πλόσαντ - ΔΕΙΤΕ LIVE EIKONA

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αγία Πετρούπολη, όπου το μεσημέρι σημειώθηκε μία φονική έκρηξη σε σταθμό του μετρό. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε σε συρμό του μετρό της Αγίας Πετρούπολης και 47 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ επικαλούμενο την υπουργό Υγείας της χώρας Βερόνικα Σκβορτσόβα.

Νωρίτερα, η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας είχε γνωστοποιήσει ότι 9 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην έκρηξη που σημειώθηκε καθώς ο συρμός εκινείτο μεταξύ δύο σταθμών.

Το Interfax επικαλείται πηγή που λέει ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε έναν χαρτοφύλακα μέσα σε ένα βαγόνι του μετρό.

 

- INTERFAX: Η βόμβα ήταν γεμάτη καρφιά!

- Πούτιν: Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της τρομοκρατίας

- Πανηγυρίζουν στο Twitter οι υποστηρικτές του ISIS

Αν και αρχικά μεταδόθηκαν πληροφορίες για δύο εκρήξεις σε διαφορετικούς σταθμούς της ρωσικής πόλης, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως επρόκειτο για μία έκρηξη σε συρμό του μετρό ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα ανάμεσα σε δύο σταθμούς. «Η έκρηξη σημειώθηκε καθώς ο συρμός έφθανε στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο από την Πλατεία Σενάγια», ανέφερε αξιωματούχος των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

 

Ο Ρώσος Πρόεδρος έκανε δηλώσεις σχετικά με το επεισόδιο και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Είπε πως μίλησε ήδη με τους επικεφαλής των Υπηρεσιών Ασφαλείας, που εξετάζουν όλα τα σενάρια, περιλαμβανομένου αυτού της τρομοκρατικής επίθεσης.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκονταν στην Αγία Πετρούπολη, όπου συμμετείχε σε φόρουμ μέσων ενημέρωσης, από το οποίο εν συνεχεία θα αναχωρούσε για να συναντήσει τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας Λουκασένκο.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα