Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Το 20ο Δείπνο Αγάπης του Ιδρύματος Αγάπης-Οίκος Ευγηρίας στην Αρναία -ΦΩΤΟ-

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αρναία το 20ο Δείπνο Αγάπης του Ιδρύματος Αγάπης - Οίκος Ευγηρίας ¨ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ¨ της Μητρόπολης Ιερισσού.

 

Η βραδιά ξεκίνησε με την κοπή της Βασιλόπιτας, τον απολογισμό πεπραγμένων και τον οικονομικό απολογισμό του Ιδρύματος από τον Διευθυντή Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Μαϊδώνη, που μετέφερε και τις ευχές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω των Συνοδικών του καθηκόντων στην Αθήνα.

Τιμήθηκαν με αναμνηστική πλακέτα το ¨Ορθόδοξο Μακεδονικό Παρατηρητήριο¨ ο κ. Απόστολος Στεργιανός και η κα Κυριακή Καραγιάννη λογίστρια του Ιδρύματος για την εθελοντική τους προσφορά. 

Ακολούθησε η απονομή των πτυχίων στους 15 απόφοιτους των 13 Σχολών Αγιογραφίας της Μητροπόλεως, που λειτουργούν ανελλιπώς 24 χρόνια.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης εμφανίστηκε η νεανική Χορωδία της Μεγάλης Παναγίας, το εφηβικό χορευτικό τμήμα Αρναίας του Α.Π.Κ. και το Παραδοσιακό Μουσικό Συγκρότημα του Παύλου Ασιόγλου με τραγούδια και χορούς της Καππαδοκίας, της Μικράς Ασίας και της Μακεδονίας μας.

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Χαλκιδικής Γεώργιος Βαγιωνάς, ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη και υποψήφιος Δήμαρχος Αργύρης Τσακνής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής και υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης, η πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου Λένα Παναγιωτοπούλου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας Γιώργος Χαϊδευτός, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δημήτριος Αλεξανδρής, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, καθώς και Ιερείς από όλη την Μητρόπολη.

Τυχερή της λαχειοφόρου αγοράς ήταν η κα Αλεξάνδρα Ρίζου, εργαζόμενη 23 χρόνια στο Γηροκομείο, με δώρο αγιογραφημένη εικόνα της ¨Παναγίας Παραμυθιάς¨, προσφορά του αγιογράφου Νίκου Ζέκιου.

Να σημειωθεί το πλήθος των φίλων του ιδρύματος που κατέκλισε τον χώρο της εκδήλωσης, που με την παρουσία του έδειξε την αγάπη και την συμπαράσταση στο θεάρεστο έργο του ¨Ιδρύματος της Αγάπης¨.

του Στ.Ρήγα
Φωτογραφίες Δημήτρης Ζάχος


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα