Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανάπλαση χώρου πρασίνου στο Ν. Μαρμαρά θέλει να εντάξει ο Δήμος Σιθωνίας στο Πράσινο Ταμείο

Στην περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση του Ν. Μαρμαρά στοχεύει ο Δήμος Σιθωνίας θέλοντας να αξιοποιήσει χρηματοδοτικές ευκαιρίες που δίνονται μέσα από προγράμματα υπουργείων και άλλες διαθέσιμες πηγές και έχοντας έτοιμες τις μελέτες από την προηγούμενη δημοτική αρχή Τζίτζιου.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του ενέκρινε την υποβολή πρότασης στο ΠράσινοΤαμείο. Η προτεινόμενη δράση αφορά την ανάπλαση και αναβάθμιση χώρου πρασίνου και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού στο οικοδομικό τετράγωνο 21 του Ν. Μαρμαρά, συνολικού προϋπολογισμού 596.000 €

 

Στην εισήγησή του στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας ανέφερε μεταξύ άλλων: 

"Ο γενικός σχεδιασμός του έργου περιλαμβάνει φύτευση, φωτισμό, χώρους στάσης, θέασης και ανάπαυσης για τους επισκέπτες του χώρου καθώς και πρόβλεψη χώρων υπαίθριας άθλησης. Η υλοποίηση του έργου θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή και σε συνδυασμό με τις λοιπές γειτονικές αθλητικές και λιμενικές εγκαταστάσεις θα αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο έργο ανάπλασης της συγκεκριμένης –ιδιαίτερα τουριστικής περιοχής– του οικισμού του Νέου Μαρμαρά και εν γένει του Δήμου Σιθωνίας".

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα