Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Στα 52 τα κρούσματα στη Χαλκιδική

Τα 2.422 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα (όπως και τα 2.198 χθες, τα 1.698 της Κυριακής και τα 2.835 του περασμένου Σαββάτου) πιθανόν σχηματίζουν όπως έχουν επισημάνει οι ειδικοί «μια αρχόμενη εικόνα σταθεροποίησης του επιδημικού κύματος». Ωστόσο, σε μεγάλη πίεση βρίσκονται τόσο η Θεσσαλονίκη, όσο και η Λάρισα, αλλά και οι Σέρρες.

 

Στη Χαλκιδική επιβεβαιώθηκαν 52 κρούσματα.

Οι εισαγωγές τις τελευταίες ημέρες στα νοσοκομεία της χώρας κυμαίνονται στις 450 ημερησίως, αριθμός που πιέζει πολύ τα νοσκομεία. Όπως και οι διασωληνωμένοι οι οποίοι αυξήθηκαν το τελευταίο 24ωρο κατά 10%!

10 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση επέβαλαν οι Αστυνομικές Αρχές τη Δευτέρα στη Χαλκιδική και 5 για μη χρήση μάσκας, μετά από συνολικά 788 ελέγχους.

 

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό φαίνεται να αποδίδουν

«Ήδη οι προσπάθειές μας φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να αποδίδουν. Βλέπουμε μια αρχόμενη εικόνα σταθεροποίησης, γεγονός που μας δίνει την ελπίδα ότι αν τηρήσουμε τα μέτρα θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να άρουμε κάποιους από τους περιορισμούς», δήλωνε κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό το απόγευμα της Δευτέρας η παιδίατρος-λοιμωξιολόγος, Βάνα Παπαευαγγέλου. Η γιατρός, ωστόσο, επισήμανε πως έχουμε ακόμη μπροστά μας μια δύσκολη εβδομάδα και εξέφρασε την ελπίδα να χαμογελάσουμε από την ερχόμενη Δευτέρα.

Αντίστοιχη πεποίθηση εξέφρασε το απόγευμα σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, που ωστόσο σημείωσε πως δεν διαφαίνεται πιθανό να αρθεί το lockdown την 1η Δεκεμβρίου.

«Προσδοκούμε ότι κατά το τέλος της εβδομάδας η σταθεροποίηση θα αρχίσει να φαίνεται, και σε μικρή κάμψη, και μια ραγδαία υποχώρηση των κρουσμάτων από το τέλος αυτής της εβδομάδας-αρχές της επομένης».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «στις προθέσεις του Μαξίμου είναι στις 30 Νοεμβρίου να αρθούν κάποια μέτρα του lockdown, με τους μαθητές να είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στα σχολεία. Ακολούθως, θα ανοίξει το λιανεμπόριο, ενώ τελευταία στη λίστα είναι η εστίαση».

Αμφιβολίες ότι το πανελλαδικό lockdown θα λήξει στις 30 Νοεμβρίου εκφράζουν γενικότερα στην κυβέρνηση, καθώς η διασπορά της πανδημίας στην κοινότητα και ο αριθμός μεταδοτικότητας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Ωστόσο, όλα θα κριθούν από την εβδομάδα που διανύουμε ή τις επόμενες δέκα ημέρες. «Αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων, θα πράξουμε», ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-kroysmata-piesi-meth-nosokomeia-17-11

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα