Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Διαμαρτύρεται το ΔΣ Ν.Προποντίδας για τον αποκλεισμό της Χαλκιδικής από το φυσικό αέριο

Την έντονη διαμαρτυρία του αποφάσισε να εκφράσει το Δημοτικό Συμβούλιο N. Προποντίδας με την 317/2020 απόφασή του προς κάθε αρμόδιο φορέα για την ακύρωση της απόφασης μη ένταξης της Χαλκιδικής στην επέκταση των υποδομών φυσικού αερίου.

 

Το ΔΣ ζητεί ταυτόχρονα τη λήψη νέας απόφαση ένταξης του Νομού μας στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020- 2024 της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ). Επιπλέον, αποφάσισε τη χρήση κάθε νόμιμου μέσου για τη διεκδίκηση της επέκτασης των υποδομών φυσικού αερίου.

“Στο πρόγραμμα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), η Χαλκιδική δεν εντάσσεται, παρά τη δέσμευση της ΡΑΕ να ανοίξει πρόσκληση για τον Νομό Χαλκιδικής, προκειμένου να βρεθούν εταιρείες για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.  Μια τέτοια απόφαση είναι κατάφωρα άδικη, καθώς η επιλογή άλλου είδους καύσιμης ύλης συνεπάγεται επιβαρυμένο κόστος και δυσκολότερη προμήθεια.  
Όλοι γνωρίζουμε πως το φυσικό αέριο προσφέρει ποιοτικότερη και ασφαλέστερη θέρμανση, οικονομία στα έξοδα θέρμανσης και συντήρησης αλλά και τεράστια οφέλη για το περιβάλλον της περιοχής. Εξάλλου, η Χαλκιδική είναι όμορος νομός με τη Θεσσαλονίκη και είναι μικρές οι χιλιομετρικές αποστάσεις που καλούνται να καλυφθούν, προκειμένου να φτάσει το φυσικό αέριο στην περιοχή” ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του για το θέμα ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα