Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο Δήμος Ν.Προποντίδας στους 3 φιναλίστ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας έχει επιλεγεί στους 3 φιναλίστ σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΕΚ) 2020 και βρέθηκε στις κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης. Έννοιες όπως τιμή, ευθύνη, υποχρέωση και το μέγιστο ανταπόκρισης και απαιτήσεων μας συνοδεύουν σε αυτό το δύσκολο, αλλά συναρπαστικό ταξίδι.


Ο Δήμος ανταποκρίθηκε στο μέγιστο των απαιτήσεων της διοργάνωσης κι έφτασε στην κορυφή. Διόλου τυχαία επιλέχτηκε από μία διευρυμένη επιτροπή εμπειρογνωμόνων και τεχνοκρατών στους 3 καλύτερους.

Με ένα πολύ πυκνό, εξειδικευμένο και καινοτόμο πρόγραμμα δράσεων, εκδηλώσεων, παρεμβάσεων, έργων και  τα οποία προβλήθηκαν, και παρόλο που υπήρξαν δυσκολίες λόγω πανδημίας, πέτυχε όλους τους στόχους, τις επιδιώξεις και τα ποσοτικά- ποιοτικά αποτελέσματα και πιστεύουμε ότι τα ξεπέρασε σε πολλά πεδία.

Ο φάκελος που κατατέθηκε, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην επιτροπή αξιολόγησης, με τεράστιο αριθμό δράσεων και καινοτομιών.

Με πολλαπλές δραστηριότητες, αξιοποίηση του δημόσιου χώρου, ανάδειξη ασφαλών χώρων υποδοχής των κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου, ανάδειξη μονοπατιών και φυσικά διατηρώντας τη σκυτάλη  της   1ης πόλης σε εξοπλισμό στάθμευσης και  φύλαξης ποδηλάτων.

Αλλά και την απόλυτη υπεροχή σε καινοτόμες εξαιρετικά αισθητικές κατασκευές σταντ σε όλο τον Δήμο. 3200 θέσεις ποδηλάτων και 11 σταθμοί πάρκινγκ ποδηλάτων τοποθετήθηκαν σε κάθε γωνιά των πόλεων και των κοινοτήτων του Δήμου Ν. προποντίδας, δημιουργώντας την προϋπόθεση του βασικού εξοπλισμού για τους ποδηλάτες.

 

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, Μ. Καρράς, το κλειδί και ο κωδικός της επιτυχίας , βρίσκεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ανάδειξη και αξιοποίηση του δημόσιου χώρου σε όλες τις δράσεις της ΕΕΚ και όχι μόνο.

 

Όμως η ΕΕΚ δεν περιορίστηκε στην επίσημη εβδομάδα  από 16/9-22/9/2021, αλλά ξεπέρασε σε δράσεις τον ένα μήνα.

Κάποιες από τις δράσεις της ΕΕΚ 2020 ήταν:
1. Περιπατητική διαδρομή 5000 μέτρων στο βουνό Κατσίκα στα Πετράλωνα.
2. Ανάδειξη των μονοπατιών στην ευρύτερη  περιοχή μας
3. Παρεμβάσεις στο φράγμα Κρήνης και στο περιβαλλοντικό πάρκο Κρήνης.
4. Δράσεις στη Σωζόπολη
5. Παρεμβάσεις στο πάρκο Ελαιοχωρίων.
6. Παρεμβάσεις στις Κοινότητες Ελαιοχωρίων και Πετραλώνων.
7. Δράσεις και δημιουργία σταθμού ποδηλάτων στη Νέα Ηράκλεια
8. Δημιουργία σταθμών ποδηλάτων στα Νέα Μουδανιά.  
9. Κλείσιμο δρόμων στην ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στα Νέα Μουδανιά στις 22/9/2020.
10. Έκθεση όλων των προηγούμενων εβδομάδων στην οδό Κύπρου και επιτραπέζια παιχνίδια σε αυτήν.
11.  Προώθηση της κινητικότητας από το περίπτερο πληροφόρησης του EUROPE DIRECT στην ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.
12. Παρουσίαση του εξοπλισμού ποδηλάτων κατά τα εγκαίνια- έναρξη της ΕΕΚ 2020, Στο Ναυτικό Μουσείο  στις 16/9/2020, παρουσία του Δημάρχου, του υπευθύνου της διοργάνωσης  και της  εθελοντικής ομάδας της.
13. 22 αφίσες και 6 φυλλάδια εκδόθηκαν για την ΕΕΚ 2020 και την ενημέρωση των πολιτών .  
14. Τοποθέτηση των πρώτων σταντ -πάρκινγκ για συμβατικά πατίνια, σκούτερ και ηλεκτρικών ποδηλάτων.

 

Ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας επισημαίνει:

"Είναι αξιοσημείωτο ν’ αναφερθεί, ότι η ομάδα της ΕΕΚ με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για πολλές και διαρκείς δράσεις και παρεμβάσεις.
Ο Δήμος Ν. Προποντίδας, όποια θέση - βραβείο και να λάβει ( 1η-2η-3η ) στην τελική απονομή, είναι απόλυτα ευτυχής και δικαιωμένος για το αποτέλεσμα, το οποίο τιμάει κάθε κάτοικο, δημότη και δημότισσα του Δήμου μας. Δημιουργεί τις βάσεις ν’ ανεβάσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών μας πολύ ψηλά τα επόμενα χρόνια και να μην κάνουμε εκπτώσεις σε καθετί καινοτόμο που βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση.
Αυτή η παρακαταθήκη και η ανάδειξή μας, στους καλύτερους της Ευρώπης δημιουργεί αισθήματα ευθύνης και  υπέρβασης αυτής.
Η Βιώσιμη Κινητικότητα μπήκε στη ζωή των πόλεων και  των κατοίκων και ο Δήμος θα την αναδείξει στο μέγιστο βαθμό με αξίες και αρχές που  θα μας συνοδεύουν. Για όλους τους πολίτες και κυρίως στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και κινητικά προβλήματα (ΑΜΕΑ/ ΑμεΑ), τα οποία  είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας και κατέχουν μόνιμα περίοπτη θέση στην σκέψη και στην καρδιά μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να τα υπηρετήσουμε όπως μας αξίζει και τους αξίζει με έργα και πλήρη ανταπόκριση στις προσδοκίες τους"

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα