Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο Γερμανικός Τύπος γράφει για τα ελληνικά νησιά χωρίς κορωνοϊό

Η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt εστιάζει στο «πείραμα» του εμβολιασμού όλων των κατοίκων σε ακριτικά ή τουριστικά νησιά και σημειώνει ότι «ενώ στην Ελλάδα επικρατεί συναίνεση, στην Ιταλία έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση με τουριστικούς προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα, που αισθάνονται ότι υφίστανται διακρίσεις».



Ως ελληνικό παράδειγμα η γερμανική εφημερίδα αναφέρει τους Λειψούς, ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων. (Στη Χαλκιδική covid free είναι πλέον η Αμμουλιανή, όπου έγιναν εμβολιασμοί σε όλους του ενήλικες).


Μεταξύ άλλων, διαβάζουμε: «Οι Λειψοί είναι ένα από τα 69 ελληνικά νησιά με λιγότερους από 5.000 κατοίκους και μπορούν πλέον να προσελκύουν τουρίστες ως Covid-free προορισμός, καθώς έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όλων των ενηλίκων. Στην Ελλάδα οι αποφάσεις για το ποιος, πού και πότε εμβολιάζεται, λαμβάνονται από την κυβέρνηση στην Αθήνα. Λόγω γεωγραφικών συνθηκών, η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις στην υλοποίηση των εμβολιασμών. ''Έχουμε πολλά μικρά νησιά'', εξηγεί ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας στο υπουργείο Υγείας και αρμόδιος για την εμβολιαστική εκστρατεία που αποκαλείται Επιχείρηση ''Ελευθερία''».


Η Handelsblatt υπενθυμίζει ότι «το πρώτο ελληνικό νησί που εξασφάλισε τον τίτλο ''Covid-free'' στα τέλη Ιανουαρίου ήταν το Καστελλόριζο. Έχει επιφάνεια μόλις εννέα τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται 125 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρόδου, μπροστά στη νότια ακτή της Τουρκίας. Το 90% των περίπου 500 κατοίκων ζει από τον τουρισμό».


«Η Ελλάδα θέλει να προσελκύσει Γερμανούς τουρίστες», επιγράφεται ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου ZDF με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, στο Βερολίνο. Μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο, ο υπουργός δηλώνει: «Σε ομαλές εποχές είχαμε περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες από τη Γερμανία, πολλοί έρχονταν και ξαναέρχονταν στα επόμενα χρόνια. Μας έχουν λείψει, όχι μόνον ως πελάτες, αλλά και ως φίλοι».


Το ZDF επισημαίνει ότι «το γερμανικό υπουργείο Eξωτερικών εξακολουθεί να χαρακτηρίζει την Ελλάδα ''περιοχή υψηλού κινδύνου'', καθώς ο δείκτης μετάδοσης κυμαίνεται γύρω στα 150 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους επί επτά συνεχείς ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι όποιος επιστρέφει από την Ελλάδα θα πρέπει να περάσει από καραντίνα στη Γερμανία. Ωστόσο, η μεσογειακή αυτή χώρα έχει ήδη ανοίξει, από τα μέσα Απριλίου, για τους Γερμανούς τουρίστες που προσκομίζουν αρνητικό μοριακό τεστ ή έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Οι ταβέρνες και τα μπαρ είναι ήδη ανοιχτά, αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους».

Πηγή: Deutsche Welle

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα