Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο Τουριστικός Οργανισμός για την πρωτιά της Χαλκιδικής στις Γαλάζιες σημαίες

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος "Γαλάζια Σημαία" στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών για το 2021.


Στην διαδικτυακή τελετή βράβευσης παραβρέθηκε προσκεκλημένος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, κ. Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος δέχτηκε τα συγχαρητήρια από τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, κ. Νίκο Πέτρου και τον πρόεδρο του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE), που εδρεύει στη Δανία, κ. Johann Durand. Ο κύριος Τάσιος υποδέχτηκε με μεγάλη ικανοποίηση και περηφάνια, για λογαριασμό όλων των Χαλκιδικιωτών, των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, των εθελοντών και των επιχειρηματιών, τη βράβευση που κατατάσσει τη Χαλκιδική εκτός από ένα ασφαλή «πράσινο» προορισμό και πρώτο προορισμό  στην υγεία και ασφάλεια των λουόμενων του νομού κατακτώντας και το «μπλε υγειονομικό διαβατήριο». Στη δήλωση του αναφέρει : «Αυτές οι πρωτιές δίνουν τη δύναμη σε όλους τους επιχειρηματίες της Χαλκιδικής να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη και απαιτητική σε θέματα υγείας και ασφάλειας χρονιά».



Για 5η συνεχόμενη χρονιά, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής αναδεικνύεται  1ος προορισμός στην Ελλάδα σε Γαλάζιες Σημαίες ανεβάζοντας -σε σχέση με πέρσι- τον αριθμό σε συνολικά 96 σημαίες! Αναλυτικά, ο Δήμος Κασσάνδρας βραβεύτηκε με 32 Γαλάζιες σημαίες, ο Δήμο Νέας Προποντίδας με 19, ο Δήμος Σιθωνίας με 18, ο Δήμος Αριστοτέλη με 16 και ο Δήμος Πολυγύρου με 2.


Η "Γαλάζια Σημαία", σύμβολο ποιότητας σε 49 χώρες σήμερα απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές, μαρίνες και τουριστικά σκάφη και αντιπροσωπεύει όχι μόνο την καθαρότητα των θαλασσών και των ακτών (η οποία βέβαια αποτελεί προϋπόθεση να είναι εξαιρετικής ποιότητας), αλλά και την οργάνωσή της, την ασφάλεια των επισκεπτών, την προστασία της φύσης και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής σε συνεργασία με 5 Δήμους της Χαλκιδικής, τα ξενοδοχεία και τους επιχειρηματίες του τουρισμού απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα και επιβεβαιώνει τις προσπάθειες όλων για την αειφόρο ανάπτυξη του προορισμού. Η Χαλκιδική λοιπόν αποκτά ένα πολύτιμο «όπλο» στην φαρέτρα της, που την τοποθετεί στην κορυφή των «ασφαλών» προορισμών με το καλύτερο μπλε «υγειονομικό» διαβατήριο!

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα