Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

O υπουργός Ναυτιλίας στο Δήμο Αριστοτέλη

O υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης επισκέφθηκε το δημαρχείο Αριστοτέλη στην Ιερισσό όπου τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος, Στέλιος Βαλιάνος, στο πλαίσιο προγραμματισμένου ταξιδιού του υπουργού στο Άγιον Όρος.


Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκε σειρά θεμάτων αρμοδιότητας του κ. Πλακιωτάκη.

Ο κ. Βαλιάνος, παρουσίασε στον κ. Πλακιωτάκη τις προτεραιότητες του Δήμου στο πεδίο του τουρισμού και τις δυνατότητες της περιοχής που θα πολλαπλασιαστούν με τις κατάλληλες λιμενικές υποδομές, επισημαίνοντας τις καθυστερήσεις 13 ετών που παρατηρούνται γύρω από το πολύπαθο έργο του λιμανιού στην Ουρανούπολη.  Ο κ. Βαλιάνος ενημέρωσε τον υπουργό για τη φάση στην οποία βρίσκεται σήμερα το έργο, αναφέροντας ότι μετά τον κυκεώνα των προβλημάτων της τελευταίας δεκαετίας, το υπό κατασκευή λιμάνι εισέρχεται δυστυχώς εκ νέου σε φάση νέας μελέτης και νέας αδειοδότησης.

Ο κ. Βαλιάνος έθιξε το ζήτημα των μελετών για τα έξι μεγάλα #λιμενικά_έργα του Δήμου, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” ζητώντας να επισπευσθούν οι γνωμοδοτήσεις και οι αδειοδοτικές διαδικασίες από πλευράς Υπουργείου, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες προκειμένου να έρθει πιο κοντά η φάση  της χρηματοδότησης για την εκτέλεση των έργων.

 

Ζήτησε επίσης την επίσπευση της απαραίτητης γνωμοδότησης της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου (ΕΣΑΛ) για το λιμάνι του Στρατωνίου, καθώς αποτελεί το τελευταίο απαραίτητο έγγραφο ,μετά από σειρά γνωμοδοτήσεων που έχουν ληφθεί, προκειμένου να εκδοθεί η απαραίτητη έγκριση περιβαλλοντικών όρων, για να δημοπρατηθεί το έργο της επέκτασης του λιμανιού, προϋπολογισμού 800 χιλιάδων ευρώ.

 

Τέλος ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, επανέλαβε το αίτημα να απαλλαγεί το νησί του Δήμου, η Αμμουλιανή από τη υποχρέωση των ακτοπλοϊκών ελέγχων για covid 19, επικαλούμενος σειρά επιχειρημάτων, στα οποία συμφωνεί η τοπική κοινωνία και τα οποία αφορούν:

- στην απουσία λιμενικής αρχής στο νησί και στην εγγύτητα του νησιού στον ηπειρωτικό κορμό του Δήμου και τον χρόνο μετάβασης που δεν υπερβαίνει τα 12 λεπτά, με τα εισιτήρια να κόβονται συνήθως εν πλω, στοιχεία που μπορούν να συμβάλουν σε τεράστια καθυστέρηση και ταλαιπωρία επισκεπτών και μονίμων κατοίκων

- στο γεγονός ότι οι επιβάτες είναι συχνά τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχεία εκτός νήσου, πραγματοποιώντας αυθημερόν εκδρομή στην Αμμουλιανή και οι οποίοι αποτελούν το 50% της τουριστικής κίνησης στο νησί

- στην παράμετρο του οριζόντιου εμβολιασμού που πραγματοποιήθηκε στον πληθυσμό της Αμμουλιανής

- στην ταλαιπωρία εργαζομένων και μαθητών που πηγαινοέρχονται και πρέπει να κάνουν καθημερινά self test, όταν στην υπόλοιπη επικράτεια γίνονται δύο την εβδομάδα.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα