Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Α Αθλητικά

ΕΠΟ: Επ' αόριστον αναστολή όλων των πρωταθλημάτων

Μετά τον εμπρησμό στο σπίτι του Μπίκα - Στηρίζει την απόφαση ο Γ.Βασιλειάδης - Ανακοινώσεις των ΠΑΕ



Αναστολή όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων αποφάσισε η ΕΠΟ έπειτα από την εμπρηστική επίθεση σε βάρος του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Γιώργου Μπίκα, η οποία ήταν και «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Η απόφαση πάντως θα επανεξεταστεί μετά την ανακοίνωση του πορίσματος της Πυροσβεστικής για τα αίτια της πυρκαγιάς που κατέστρεψε το σπίτι του αρχιδιαιτητή στη Χαλκιδική.

Η απόφαση για την αναστολή των πρωταθλημάτων ελήφθη σε συνεννόηση με τον εκπρόσωπο της FIFA και της UEFA στην Ελλάδα, Κώστα Κουτσοκούμνη.

Η σχετική ανακοίνωση:


«Το μέλος της ΠΔΕ της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Γιώργος Μπίκας κατάγγειλε σήμερα την καταστροφή της οικίας του στη Χαλκιδική από ύποπτη πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας ερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της την αναστολή της διεξαγωγής όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των αιτίων της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οπότε και θα επανεξετάσει την στάση της.

Η ΠΔΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον κ. Γεώργιο Μπίκα, τον οποίο και θα στηρίξει με κάθε τρόπο.

Η ΠΔΕ ενημέρωσε για την απόφασή της αυτή τον εκπρόσωπο των FIFA/UEFA στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τις FIFA και UEFA».

Αιτία ήταν ο εμπρησμός που σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε χώρα στην οικία του Γιώργου Μπίκα, ο οποίος βρισκόταν στα γραφεία της ΕΠΟ και ανακαλούσε την παραίτησή του από τη νέα ΚΕΔ.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά και αναμένεται το πόρισμα της Πυροσβεστικής.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες άγνωστοι είχαν μπει στο σπίτι του Γιάννη Τσαχειλίδη (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής διαιτησίας) και τον είχαν απειλήσει.

Στηρίζει την απόφαση ο Γ.Βασιλειάδης


Για την απόφαση της ΠΔΕ της ΕΠΟ για αναστολή διεξαγωγής όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, μετά την καταστροφή της οικίας του προέδρου της ΚΕΔ Γιώργου Μπίκα στη Χαλκιδική από πυρκαγιά, ενημερώθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γεώργιος Βασιλειάδης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, «επαναλαμβάνει ότι η ΠΔΕ τελεί υπό την προστασία του Κράτους και στηρίζει πλήρως την απόφασή της.

Μέλημα της Κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη διαλεύκανση της υπόθεσης και η επιβολή της νομιμότητας.

Η Πολιτική Ηγεσία παρακολουθεί από κοντά την όλη διαδικασία, είναι σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια όργανα και είναι έτοιμη να παρέμβει με τον τρόπο που θα εκτιμηθεί».

Ανακοινώσεις των ΠΑΕ


Άμεση ήταν η αντίδραση αρκετών ΠΑΕ στην απόφαση της ΕΠΟ για διακοπή των πρωταθλημάτων επ' αόριστον. Αρκετές ομάδες έσπευσαν να καταδικάσουν την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Γιώργου Μπίκα.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια στο σπίτι του κ. Μπίκα.

Μια ενέργεια η οποία έχει προφανέστατο στόχο το να προκαλέσει ανωμαλία στο ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα τη διακοπή του Πρωταθλήματος.

Προφανέστατα η ενέργεια αυτή έχει διαταχθεί και εκτελεστεί από το παρακράτος του ποδοσφαίρου που λειτουργεί ανεξέλεγκτα και αποτελεί την πραγματική "εγκληματική οργάνωση" που τρώει τα σωθικά του.

Μπίκας, Καλύβας, Τσαχειλίδης, Βασσάρας, Κύρκος, Κύζας, Σωμαρακάκης, Ζωγράφος (και πόσοι ακόμα) από το χώρο της διαιτησίας έχουν γίνει στόχοι αυτού του κυκλώματος που έχει φτάσει μέχρι την απόπειρα δολοφονίας.

Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επιλέγεται να γίνει αυτή η πράξη. Προφανώς έχει σχέση με την εξέλιξη του Πρωταθλήματος.

Περισσότερο από όλους, από αυτή τη νέα ανωμαλία στο ποδόσφαιρο και στο Πρωτάθλημά μας, ζημιώνεται -και πάλι- ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είναι πρωτοπόρος και μάλιστα με μεγάλη διαφορά και δείχνει την αξία του στο γήπεδο, ασχέτως με το ποιος σφυρίζει και ποιος τον ορίζει.

Περισσότερο από όλους, από αυτή την εξέλιξη, θίγεται η ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη, που είναι ο πραγματικός πρέσβης του ποδοσφαίρου μας και που σε καμία περίπτωση δεν θέλει να βγαίνει το Πρωτάθλημα από την κανονικότητα και να γινόμαστε και πάλι αντικείμενο χλευασμού σε όλη την Ευρώπη.

Καλούμε την κυβέρνηση να φτάσει στους εντολείς αυτής της πράξης και μαζί με την Επιτροπή Εξομάλυνσης να θωρακίσει το ποδόσφαιρο απέναντι σε τέτοια περιστατικά. Δεν μπορεί μια κοινωνία χιλιάδων ανθρώπων και εργαζομένων και ομάδες στις οποίες επενδύονται εκατομμύρια να καταστρέφονται, κάθε φορά που η πραγματική εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου θα αποφασίζει ένα τέτοιο χτύπημα.

Σε καμία περίπτωση το Πρωτάθλημα δεν πρέπει να σταματήσει, σε καμία περίπτωση το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να γονατίσει και να ηττηθεί μπροστά σε τέτοιες πρακτικές».

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:

«Είναι σοκαριστικό πως το οργανωμένο έγκλημα του ποδοσφαίρου όχι μόνο παραμένει στο χώρο, αλλά προβαίνει και σε επικίνδυνες για ανθρώπινες ζωές ενέργειες. Πότε επιτέλους οι δυνάμεις της νομιμότητας θα επιλέξουν την μετωπική μαζί τους; πόσο θα ανέχονται να άγονται από τον υπόκοσμο η Ελληνική Κυβέρνηση και η ΦΙΦΑ; Καμία υποχώρηση απέναντι στη Μαφία, μόνο ένα ισχυρό μέτωπο αντεπίθεσης από όλους μας, μέχρι την πλήρη αποχώρηση και του τελευταίου εγκληματία».



Η «θέση» του ΠΑΟ μέσω του αντιπροέδρου του, Χρήστου Παναγόπουλου:

«Από προχθές είχαν σταλεί τα πρώτα μηνύματα της εγκληματικής οργάνωσης. Υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα από μερίδα του Τύπου που οδηγούσε σε βιαιοπραγίες. Το σημερινό ξεπερνάει κάθε όριο. Είναι σαν να ζούμε σε μαφιόζικη ταινία. Για ποδόσφαιρο μιλάμε. Όχι για μαφία στους δρόμους. Πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την εγκληματική οργάνωση στη δικαιοσύνη που έχει σαπίσει το ποδόσφαιρο. Όταν αυτά διαλευκανθούν, τότε θα πρέπει να ξαναρχίσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Αν δεν καθαρίσει στη δικαιοσύνη για να δούμε ποιος φταίει και ποιος όχι δεν μπορούμε να παίζουμε ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός φωνάζει χρόνια για αυτά. Δεν θέλουμε και δεν πρέπει να παίζουμε ποδόσφαιρο έτσι. Άμα θέλει η Πολιτεία μπορεί να επιταχύνει τις διαδικασίες για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να παίζεται σε συνθήκες Νότιας Αμερικής και Ανατολικής Ευρώπης γιατί θα έχουμε θύματα. Για ποδόσφαιρο μιλάμε και όχι για πόλεμο συμμοριών. Γιατί πράγμα μιλάμε για Κολομβία; Ας πάρουν τα δημοσιεύματα και να δουν. Κάψανε το σπίτι του ανθρώπου, έχουμε ξεφύγει τελείως. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο».

Πηγή:tovima.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα