Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στ.Βαλιάνος: Παραλήρημα ανικανότητας και εμπαιγμού από την κυβέρνηση

Σχόλιο του περιφερειακού συμβούλου Στέλιου Βαλιάνου για τα μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή με την κατάθεση τροπολογιών και αφορούν τη μείωση του αφορολόγητου από το 2019 και την οριζόντια μείωση των συντάξεων την ίδια χρονιά.

«Η Κυβέρνηση αδυνατεί να μεγαλώσει την πίτα της οικονομίας (με εισροή κεφαλαίων, νέες επενδύσεις, ξεμπλοκάρισμα χρηματοδοτικών προγραμμάτων, απόδοση ληξιπροθέσμων του δημοσίου κλπ), ως ένα "ανώδυνο" τρόπο εξεύρεσης εσόδων από φόρους και εισφορές. 

Για το λόγο αυτό στεγνώνει και τις τελευταίες οικονομικές δυνατότητες των πολιτών μέσω της υπερφορολόγησης.

Ο ελεύθερος επαγγελματίας και ο μισθωτός στενάζουν κάτω από τους υψηλούς συντελεστές εισφορών και φορολογίας. 

Μόλις πριν λίγες μέρες ψήφισε μείωση του αφορολόγητου για το 2020, οριστικοποιώντας το χτύπημα όλων των εισοδημάτων, ακόμα και των πλέον χαμηλών.

Σήμερα, λίγες μέρες μετά, ψηφίζει (με τροπολογία μάλιστα) τη δυνατότητα μείωσης του αφορολόγητου ήδη από το 2019, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα, πλάι στην προγραμματισμένη οριζόντια μείωση των συντάξεων για το ίδιο έτος, αναιρώντας ουσιαστικά τη δική της πρόσφατη νομοθέτηση. 

Και όλα αυτά εξαιτίας της συνθηκολόγησης της σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και υπό το βάρος της επικοινωνιακής της αγωνίας να λάβει μια θετική μελλοντική δήλωση για τη βιωσιμότητα του χρέους, με ελάχιστες ουσιαστικές προεκτάσεις.

Η Κυβέρνηση (με τη συνδρομή των δανειστών) βρίσκεται σε παραλήρημα προχειρότητας, ανικανότητας και εμπαιγμού».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα