Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

H υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εξέφρασε το αισιόδοξο μήνυμα για τον τουρισμό

«Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, καταφέραμε να είμαστε μέσα στην πεντάδα των πιο δημοφιλών προορισμών παγκοσμίως». Με αυτά τα λόγια, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εξέφρασε το αισιόδοξο μήνυμα που αποπνέει ο τομέας του τουρισμού στη χώρα μας, όπως είπε, απευθύνοντας χαιρετισμό στην έναρξη του συνεδρίου {RE}BRANDING DESTINATIONS που διεξάγεται στο πλαίσιο των εκθέσεων Philoxenia-Hotelia, οι οποίες άρχισαν σήμερα και ολοκληρώνονται την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Το 20% του ΑΕΠ μας είναι ο τουρισμός, 1.200.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας προκύπτουν από τον τουρισμό και τα έσοδα αυτά είναι ανάσα για την οικονομία» επεσήμανε η υπουργός.

«Ξεπεράσαμε τα εμπόδια μιας εξαιρετικά δύσκολης χρονιάς, με τα προβλήματα που αντιμετώπισε η χώρα και την αρνητική προβολή που είχε –πολλές φορές εσκεμμένα, από ανταγωνιστές μας- και καταφέραμε να αναστρέψουμε το αρνητικό κλίμα» είπε η κ.Κουντουρά.

 Τόνισε, επίσης, ότι με τις δράσεις και τη στρατηγική που ακολουθήθηκε, καταγράφηκαν ιστορικά ρεκόρ, για δύο συνεχόμενες χρονιές. «Το 2015 είχαμε 26 εκατομμύρια τουρίστες και περίπου 14 δις. ευρώ έσοδα, ενώ το 2016 ξεκίνησε δυναμικά και αναμένεται να ξεπεράσουμε όλες τις προσδοκίες» σημείωσε η υπουργός.

Η κ.Κουντουρά αναφέρθηκε, επίσης, στην καλή συνεργασία που είχε με τις περιφέρειες και την τοπική αυτοδιοίκηση, με τα επιμελητήρια και τον ιδιωτικό τομέα, η οποία έφερε απτά αποτελέσματα.

 

Τα εγκαίνια απόψε στις 8 

 

Στη Philoxenia, οι εκθέτες που συμμετέχουν είναι από 16 χώρες, ενώ θα φιλοξενηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος hosted buyers 217 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες, με τα προγραμματισμένα ραντεβού να φτάνουν τα 4.200. Στη δε Hotelia, οι εκθέτες προέρχονται από 24 χώρες, οι hosted buyers σε 166 από δέκα χώρες, ενώ τα προγραμματισμένα ραντεβού αναμένεται να είναι περισσότερα από 800.

Οι δύο εκθέσεις θα εγκαινιαστούν απόψε, στις 20.00, από την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

 

ΩΡΑΡΙΟ

Ημερομηνία: 18 – 20 Νοεμβρίου 2016

Διάρκεια: 3 ημέρες (Παρασκευή – Κυριακή)

Παρασκευή: 10:00-20:00 Μόνο για εμπορικούς επισκέπτες

Σάββατο: 10:00-20:00 Για εμπορικούς επισκέπτες & κοινό

Κυριακή: 10:00-20:00 Για εμπορικούς επισκέπτες & κοινό

Η είσοδος για εμπορικούς επισκέπτες είναι δωρεάν, με την επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας ή με το Δελτίο Εμπορικού Επισκέπτη. H καταγραφή των εμπορικών επισκεπτών γίνεται εντός των περιπτέρων.

Εισιτήριο για το κοινό: 5€


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα