Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Θα βρεθεί επενδυτής για τα σούπερ μάρκετ Βασίλαγας;

Κλειστά είναι πλέον τα άδεια καταστήματα από εμπορεύματα και εξοπλισμό της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Βασίλαγας, η οποία έφτασε κάποια στιγμή να έχει στο δίκτυο της 14 σημεία πώλησης (υπό τον άμεσο έλεγχο της αλλά και franchise) σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Πέλλα και τώρα αναμένει έναν υποψήφιο «λευκό ιππότη» να την σώσει. Σε μία εποχή που οι «λευκοί ιππότες» σπανίζουν, απομένει να φανεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα εάν κάποια γαλλική αλυσίδα ενδιαφέρεται για τα καταστήματα της Βασίλαγας.

 

Προς το παρόν πέντε από τα κλειστά σημεία πώλησης της Βασίλαγας (4 που στεγάζονταν σε ενοικιαζόμενα ακίνητα και ένα σε ιδιόκτητο) έχουν περάσει υπό τον έλεγχο μίας άλλης μικρής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ από την Θεσσαλονίκη, η οποία αξιοποιεί τον εξοπλισμό τους, χωρίς να έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής εάν σκοπεύει να τα λειτουργήσει με το δικό της brand-name.

 

Όσον αφορά στους εργαζόμενους της Βασίλαγας, πλέον από 180 άτομα έχουν απομείνει περίπου 70 μετά από τις παραιτήσεις-αποχωρήσεις των υπόλοιπων. Στους εναπομείναντες εργαζόμενους δεν οφείλονται δεδουλευμένα, αλλά δεν έχουν και αντικείμενο εργασίας και ανησυχούν σφόδρα για το εργασιακό μέλλον τους.

 

Μόλις χθες υπήρξε σχετική διαβούλευση στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Θεσσαλονίκη μεταξύ των εκπροσώπων της υπηρεσίας, της Βασίλαγας, εργαζόμενων της αλυσίδας και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

 

Από την διαβούλευση δεν προέκυψε κάτι ουσιαστικό και πλέον οι εργαζόμενοι της Βασίλαγας αναζητώντας και νομική εκπροσώπηση θα διεκδικήσουν να εργαστούν, διατηρώντας όλα τα δικαιώματα τους, σε όσα καταστήματα της Βασίλαγας επαναλειτουργήσουν υπό την όποια νέα διεύθυνση.

Πηγή:thessnews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα