Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Συλλυπητήριες δηλώσεις για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Δηλώσεις για το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έκανε ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνας:

Σήμερα ο πολιτικός κόσμος της χώρας έγινε φτωχότερος. «Έφυγε» ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αφήνοντας όμως πίσω του μια τεράστια πολιτική παρακαταθήκη.

 Ήταν πολιτικός της Αλήθειας, που απεστράφη τον λαϊκισμό και προσπάθησε να δημιουργήσει ένα καλύτερο «αύριο» για την πατρίδα, παίρνοντας τον δύσκολο δρόμο. 

Πορεύθηκε σταθερά, με προσήλωση στις αρχές που πρέσβευε ως τη δύση της ζωής του, γι’ αυτό και είναι από τους λίγους πολιτικούς που δικαιώθηκαν εν ζωή. Είθε η κληρονομιά που αφήνει στη Ελλάδα να αξιοποιηθεί στο έπακρο. "

 

Ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστας δήλωσε:

"Για το θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού και επιτίμου Προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ένα μεγάλο ηγέτη, μια εμβληματική πολιτική φυσιογνωμία που έβλεπε πάντα μπροστά από την εποχή του. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας διορατικός και τολμηρός πολιτικός, που υπερασπιζόταν με ειλικρίνεια και θάρρος τις πολιτικές του επιλογές. Ευρωπαϊστής και βαθύτατα δημοκράτης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν η φωνή της συναίνεσης και της εθνικής συνεννόησης σε εποχές δύσκολες για τη χώρα. Με το θάνατό του κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας του τόπου. 

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

 

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής

"Με θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα  Δευτέρα 29 Μαΐου το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Έφυγε δικαιωμένος και απόλυτα ταυτισμένος με την σύγχρονη πολιτική ιστορία του  τόπου μας. Ένας άνθρωπος πολύ μπροστά από την εποχή του.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στους συγγενείς και ελπίζουμε η μνήμη του να συντροφεύει για πάντα τις φιλελεύθερες σκέψεις μας."

 

Η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής σημειώνει:

"Σήμερα η Ελλάδα έχασε έναν από τους μεγαλύτερους οραματιστές της. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε από τις σπουδαιότερες πολιτικές φυσιογνωμίες του τόπου μας και μεγάλος οραματιστής.

Μάχιμος πολιτικός και βαρυσήμαντος Ευρωπαϊστής, δε δίσταζε ποτέ να υποστηρίξει τις ιδέες του.Πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες θα ζει πάντα στις καρδιές μας.                                

Καλό ταξίδι Πρόεδρε!Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους".

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα