Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Δυναμική επιστροφή των τουριστών από την Γερμανία το καλοκαίρι του 2024

Μπορεί να διανύουμε τον πρώτο μήνα του νέου έτους, ωστόσο οι προκρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο έχουν ξεκινήσει ήδη από το περασμένο φθινόπωρο με τους Γερμανούς να οδηγούν παραδοσιακά την κούρσα.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο κατά τον μήνα Νοέμβριο, οι Γερμανοί προχώρησαν σε κάποια κράτηση για ταξίδια διακοπών, τα οποία αγοράστηκαν σαν πακέτα ή μεμονωμένα έναντι 1,8 δισ. ευρώ. Πάνω από το ήμισυ του συγκεκριμένου ποσού, δαπανήθηκε για τις επερχόμενες καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα με το στοιχεία του Travel Data + Analytics. Ο όγκος των νέων κρατήσεων σηματοδοτεί την ολική επιστροφή στα προ πανδημίας επίπεδα ενώ εμφανίζεται σημαντικά υψηλότερος σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Αξιοσημείωτο μερίδιο από την γερμανική αγορά διεκδικεί η χώρα μας, έχοντας, ωστόσο να ανταγωνιστεί ισχυρούς αντιπάλους όπως για παράδειγμα την Τουρκία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Μάλιστα, η Τουρκία παρουσιάζει ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση με τις προκρατήσεις από Γερμανία να καταγράφουν άνοδο άνω του 90% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019 ενώ υπερβαίνουν ακόμη και εκείνες της Ισπανίας σε αυτό το πρώτο στάδιο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα ισχυρό ρεύμα τουριστών από την Γερμανία τη φετινή θερινή σεζόν στην χώρα μας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την TUI, προβλέπεται να επισκεφθεί την Ελλάδα αριθμός ρεκόρ Γερμανών παραθεριστών το καλοκαίρι του 2024, με την Κρήτη, την Ρόδο και την Κω, να συγκαταλέγονται στους κορυφαίους προορισμούς για τους πελάτες της εταιρείας. "Η Ελλάδα οδεύει προς την υψηλότερη επίδοση όλων των εποχών ", σημείωσε ο ταξιδιωτικό όμιλος.


Στο +30,4% οι αεροπορικές θέσεις από Γερμανία

Σε αυτή την κατεύθυνση, αυξητικά κινείται και ο αριθμός των αεροπορικών θέσεων για το σύνολο της σεζόν σε σχέση πέρυσι. Συγκεκριμένα, η αύξηση των αεροπορικών θέσεων για εισερχόμενες πτήσεις από Γερμανία ανέρχεται μέχρι στιγμής στο +30,4% σε σχέση με τη σεζόν 2022/2023. Διαχρονικά η γερμανική αγορά αποτελεί τη σημαντικότερη δεξαμενή τουριστών για την χώρα μας. Ωστόσο, στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν οι αφίξεις από την Γερμανία υπήρξαν πιο αδύναμες σε σχέση με το 2022, κάτι που όμως αντισταθμίστηκε από τη ισχυρή τουριστική κίνηση από άλλες ευρωπαϊκές αγορές όπως για παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες κύριες αγορές, στις οποίες απευθύνεται το εγχώριο τουριστικό προϊόν, η Ολλανδία σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο της τάξεως του 43%, ακολουθεί η Ιταλία με 16,5% ενώ στην περιοχή της διψήφιας αύξησης παραμένουν και οι ΗΠΑ (+10,1%). Ο αριθμός των αεροπορικών θέσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 3,5% και από την Γαλλία κατά 2,5% σε σχέση με πέρυσι.

Συνολικά, οι προσφερόμενες αεροπορικές θέσεις σε διεθνείς εισερχόμενες πτήσεις για τον μήνα Φεβρουάριο φθάνουν σε 838.875 (+18,5%) και για τον μήνα Μάρτιο ανέρχονται σε 1,069 εκατ. (+13,6%).

πηγή: capital.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα