Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Τα προβλήματα από την κατασκευή του Flyover σε συνάντηση κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ με Τζιτζικώστα

Μη ικανοποιημένα από την εξέλιξη με το έργο του Flyover δήλωσαν τα στελέχη από το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, τα οποία συμμετείχαν νωρίτερα σε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα – Συμφωνία στο αίτημα να δοθεί από το υπουργείο Μεταφορών αναλυτικό χρονοδιάγραμμα των εργασιών μέχρι την περάτωση του έργου.

Το έργο του Flyover και οι προτάσεις για την άμβλυνση των επιπτώσεων από την κατασκευή του, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης περίπου 1,5 ώρας που είχε σήμερα κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς ΠΑΣΟΚ οι κ. Απόστολος Πάνας, βουλευτής Χαλκιδικής, υπεύθυνος τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων του κόμματος, ο κ. Θανάσης Γλαβίνας, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δημήτρης Σαρηγιάννης, τομεάρχης Υποδομών, διευθυντής του βουλευτικού γραφείου του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης και ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», Χρήστος Παπαστεργίου, ενώ εκτός του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας.

«Η εικόνα η οποία υπάρχει αυτή τη στιγμή, δεν μας ικανοποιεί» επισήμανε σε δήλωση του μετά τη συνάντηση την οποία χαρακτήρισε εποικοδομητική, ο κ. Απόστολος Πάνας, σημειώνοντας πως η κατάσταση που επικρατεί λόγω του έργου του Flyover είναι πρώτο ζήτημα στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ για τη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο υπεύθυνος του τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του θα συνεχίσει πέρα από το θεσμικό κομμάτι που αφορά τους φορείς της πόλης, να καταθέτει τις απόψεις και τις προτάσεις του και μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων που θα γίνουν στη βουλή.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠ.ΠΑΝΑ

Επιπτώσεις τον Τουρισμό και στις επιχειρήσεις της Χαλκιδικής

Ο κ. Πάνας εξάλλου κατέθεσε κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για τις επιπτώσεις της υπερυψωμένη λεωφόρου (Flyover) της Θεσσαλονίκης, στον Τουρισμό και στις επιχειρήσεις της Χαλκιδικής.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι αρνητικές επιπτώσεις, δέχεται και η Χαλκιδική καθώς πλήττεται σημαντικά ο οδικός της τουρισμός καθώς εξυπηρετείται κατά κύριο λόγο από την εν λόγω Περιφερειακή Οδό που κατά τη θερινή περίοδο αναμένεται να αυξηθεί, ενώ πολλοί επισκέπτες λόγω των σοβαρών καθυστερήσεων και του κακού σχεδιασμού πιθανόν, θα επιλέξουν για τις θερινές του διακοπές περιοχές με ευκολότερη και πιο άμεση πρόσβαση εκτός της Χαλκιδικής.

Η θέση της Περιφέρειας

Για ξεκάθαρη θέση της Περιφέρειας από την πρώτη στιγμή, έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας πως το Flyover είναι σημαντικό και θα βοηθήσει κυκλοφοριακά τα επόμενα πολλά χρόνια τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι μέχρι την ολοκλήρωση του δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα τα οποία θα διευκολύνουν την πολύ βεβαρυμμένη κίνηση, τόσον στην Περιφερειακή, όσο και εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο όπως ανέφερε, παρουσίασε τη δέσμη 15 μέτρων που πρότεινε η Περιφέρεια και τη δέσμευση από πλευράς της κυβέρνησης να υλοποιηθεί η πλειοψηφία (13) αυτών των μέτρων.

«Είναι προφανές ότι είναι ένα έργο αρμοδιότητας του υπουργείου Υποδομών. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δεν έχει καμία εμπλοκή στο έργο καθ` αυτό, ωστόσο είμαστε στη διάθεση του υπουργείου να συμβάλλουμε όπου και όποτε χρειαστεί» είπε χαρακτηριστικά, φέρνοντας ως παράδειγμα τη διευθέτηση της κυκλοφορίας μέσω των φαναριών. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης που θα κάνει το ΥΜΕΤ το επόμενο διάστημα, διαβεβαιώνοντας πως η Περιφέρεια θα φροντίσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες που θα υποδείξουν οι επιστήμονες, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες τροποποιήσεις, κυρίως στα φανάρια που είναι και η αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Ευχαρίστησε το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ για τη συζήτηση που έγινε, τονίζοντας ότι η συνεργασία είναι αυτή που φέρνει αποτελέσματα, ενώ για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Flyover είπε ότι θα γίνει εντός του επόμενου διμήνου όταν θα υπάρχουν διαθέσιμα και τα στοιχεία που αναμένονται.

Ο κ. Τζιτζικώστας σχολιάζοντας την επισήμανση του κ. Σαρηγιάννη για το έργο του Εξωτερικού Δακτυλίου, είπε πως όλα τα έργα που θα βοηθήσουν στην άμβλυνση του προβλήματος της κυκλοφορίας τις επόμενες δεκαετίες είναι καλοδεχούμενα.

«Προφανώς το έργο του ΕΞΩ δεν είναι ένα έργο που έχει μελετηθεί από την Εγνατία Οδό και θα πρέπει σε δεύτερη φάση και αυτό να το δούμε, διότι όσο περνούν τα χρόνια η κυκλοφορία επιβαρύνεται» είπε μεταξύ άλλων, δηλώνοντας «θετικότατος» στο να βρεθεί τρόπος να γίνει και αυτό το έργο τα επόμενα χρόνια.

Ο Περιφερειάρχης τέλος, ανέφερε ότι έχει μεγάλη σημασία το αρμόδιο υπουργείο να δημοσιοποιήσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, όχι μόνο για τις ημερομηνίες παράδοσης του έργου, αλλά και για τα επιμέρους κομμάτια που θα γίνουν βήμα βήμα, προκειμένου τόσο το ΥΜΕΤ, όσο και η Περιφέρεια, να μπορέσουν να δουν ποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠ.ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

πηγή: grtimes.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα