Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Σεισμός στη Λέσβο: Παραμένει εγκλωβισμένη μια γυναίκα - Ισοπεδώθηκε χωριό

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση απεγκλωβισμού μιας 45χρονης γυναίκας από το σπίτι της στο χωριό Βρίσα του Πολιχνίτου στη νότια Λέσβο. Το σπίτι είναι υπό μερική κατάρρευση, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει επαφή των πυροσβεστών με την εγκλωβισμένη, όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Αντιπεριφερειάρχης βορείου Αιγαίου Στράτος Κυτέλης. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Κυτέλης, ο σύζυγος της 45χρονος απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

 

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με πληροφορίες, ανασύρουν τραυματίες από τα ερείπια σπιτιών του οικισμού, ενώ γίνεται λόγος για ηλικιωμένους που ζουν στο χωριό και οι οποίοι δεν απαντάνε στα τηλέφωνα που δέχονται από οικείους τους.

Κατηγορηματικός Παπαζάχος: Κοιμηθείτε έξω! 

Ο καθηγητής Γεωφυσικής, Κ. Παπαζάχος, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Etv και ήταν κατηγορηματικός!

Τόνισε χαρακτηριστικά πως αν δεν υπάρξουν επίσημες διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των πολιτών, θα πρέπει εκείνοι να κοιμηθούν ακόμη και στην ύπαιθρο απόψε.

Σκηνές στο γήπεδο του Πολιχνίτου στήνει ο στρατός ενώ ο Δήμος Λέσβου ανοίγει δωμάτια σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην τουριστική περιοχή των Βατερών προκειμένου να φιλοξενηθούν οι άστεγοι σεισμοπαθείς της Βρισάς.

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας, αντιστράτηγο εν αποστρατεία Γιώργο Καμπούρη που βρίσκεται στην περιοχή της Βρισάς, η καταστροφή του χωριού είναι ολική. Μεταξύ των κατεστραμμένων κτιρίων είναι και το παλιό σχολείο του χωριού.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα