Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες στην Ανατολική Αττική - Ευρωπαϊκή συνδρομή ζητά η Αθήνα

Ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις έχει πάρει τις τελευταίες ώρες η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, αφού αυτό που φοβούνταν οι επιτελείς του κρατικού μηχανισμού πυρόσβεσης, συνέβη.

Το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς, πέρασε τελικά την λεωφόρο Καλάμου, και κατευθύνεται προς το Πολυδένδρι, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκαν από τον δήμο σπίτια στον οικισμό Σαλαμίδι.

Απαγορεύτηκε από την Τροχαία η είσοδος από την εθνική οδό προς Πολυδένδρι, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε όλο σχεδόν το οδικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή του Καλάμου, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Στο πυρκαγιά επιχειρούν 72 οχήματα, 180 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο. Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ, ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής, 11 μηχανήματα έργου και από τις Ένοπλες Δυνάμεις 100 άνδρες έμψυχο δυναμικό και τέσσερα μηχανήματα έργου. 

Την Ευρωπαϊκή συνδρομή ζητά η Αθήνα

Όπως γνωστοποίησε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η χώρας μας υπέβαλλε σήμερα αίτημα για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ώστε να προμηθευθεί δύο ζεύγη αεροσκαφών CL - 415. 

Η Γαλλία, που διαθέτει εναέρια μέσα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό, απάντησε ήδη αρνητικά στις Ελληνικές αρχές, καθώς χρειάζεται τα αεροσκάφη για να αντιμετωπίσει πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην δική της επικράτεια. 

skai.gr, nooz.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα