Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Η μεγαλύτερη αλυσίδα καφεζαχαροπλαστείων της Τουρκίας MADO άνοιξε στη Θεσσαλονίκη

Τις πόρτες του για το κοινό της Θεσσαλονίκης άνοιξε σήμερα το πρώτο κατάστημα της γνωστής τούρκικης αλυσίδας, Mado στην οδό Βενιζέλου 8.

 

Αυθεντικές γεύσεις παγωτού, ο ντοντουρμάς, παραδοσιακά γλυκίσματα, το αξεπέραστο κιουνεφέ και το σαλέπι περιμένουν όσους περάσουν την πόρτα τους καταστήματος.

Με την έναρξη της λειτουργίας του καταστήματος αρκετοί τουρίστες από Σερβία, Βουλγαρία και Τουρκία αλλά και από την Ελλάδα ήρθαν στο κατάστημα προκειμένου να δοκιμάσουν τις ανατολίτικες λιχουδιές.

 

Ο διευθυντής του καταστήματος  της Mado στη Θεσσαλονίκη, Ηλίας Τσαρουχάς ανέφερε στο thestival.gr ότι "πρόκειται για το πρώτο κατάστημα της mado σε όλο τον κόσμο που είναι περίπου 85 τμ. Όλα τα υπόλοιπα είναι από 300 τετραγωνικά και πάνω. Είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα το μεγάλο να γίνεται μικρό. Προσπαθούμε πολλούς μήνες και έχουμε καταφέρει εδώ και αρκετούς μήνες να φτάσουμε υψηλά το στόχο μας."

Έχουμε εκπαιδευτεί σαν ντοντουρματζήδες το παγωτό και σε όλες τις ανατολικές αυθεντικές γεύσεις όπως είναι το σαλέπι που φτιάχνεται απo ρίζα ορχιδέας. Υπάρχει το παγωτό ο ντουντουρμάς που είναι από βοδινό γάλα και σαλέπι μαζί με άλλες 18 γεύσεις . Έχουμε τις παραδοσιακές πίτες από το Καχραμάνμαρας που είναι η περιοχή που ξεκίνησε η εταιρεία  Mado. Επίσης έχουμε ανατολικά γλυκά ανατολίτικες γεύσεις όπως είναι ο μπακλαβάς το κανταϊφι και το κύριο μας προϊόν είναι ο κιουνεφες ένα αλμυρό κανταϊφι που ψήνεται 10 -15 λεπτά παρουσία του πελάτη και ρίχνουμε ζεστό σιρόπι από πάνω. Αν θέλει ο πελάτης σερβίρουμε και με ντοντουρμα".

 

Το μεγάλο κατάστημα της Mado στη Λ.Νίκης 65 κατασκευάζεται και αναμένεται γύρω στις 10 Ιανουαρίου να λειτουργήσει.

Πηγή: thestival.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα