Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Στις πρώτες επιλογές Ρώσων η Χαλκιδική - Περισσότεροι Ρώσοι φέτος στην Ελλάδα

Το 2017 θα κλείσει με 850.000 έως 880.000 Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα, 10-12% περισσότερους από πέρυσι, σύμφωνα με τον διευθυντή του ΕΟΤ στη Ρωσία κ.Πολύκαρπο Ευσταθίου.

 

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ρώσων τουρ οπερέιτορ (ATOR), o κ.Ευσταθίου αναφέρει ότι στο 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2017 ήρθαν με απευθείας πτήσεις 634.581 Ρώσοι στη χώρα μας, 8,3% περισσότεροι από πέρυσι, ενώ υπογραμμίζει ότι έρχονται και επιπλέον Ρώσοι τουρίστες μέσω άλλων χωρών Σένγκεν.

 

Ο διευθυντής του ΕΟΤ στη Ρωσία προανεγγέλει επίσης ότι θα συνεχισθεί και το 2018 η ενίσχυση από τον ΕΟΤ στους Ρώσους τουρ οπερέιτορ που φέρνουν τουρίστες στην Ελλάδα, μέσα από προγράμματα συνδιαφήμισης.

 

Ως προς τους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς στα οργανωμένα πακέτα των Ρώσων, ο κ.Ευσταθίου αναφέρεί ότι ο πλέον δημοφιλής είναι η Κρήτη και ακολουθούν η Χαλκιδική, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Κως και η Πελοπόννησος. Οι Ρώσοι ανακαλύπτουν επίσης τα νησιά των Κυκλάδων, την Καβάλα, τη Θάσο και άλλες περιοχές της Ελλάδας, λέει, αναφέροντας: Τώρα μπορείτε να συναντήσετε έναν μεμονωμένο Ρώσο τουρίστα στο πιο απίθανο και απομακρυσμένο μέρος της Ελλάδας.

 

Ο κ.Ευσταθίου τονίζει ακόμη ότι στρατηγική επιλογή του υπουργείου Τουρισμού είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και ο τουρισμός όλο το χρόνο, με βάση τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, εκτός από το κυρίαρχο μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

 

Η Ελλάδα έχει ήπιο κλίμα με ηλιόλουστες τις περισσότερες ημέρες του χρόνου, λέει, γνωστοποιώντας ότι το 2018 πολλά ξενοδοχεία στην Κρήτη θα είναι ανοιχτά τους χειμερινούς μήνες.

Πηγή: tornosnews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα