Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Με Αριστοτέλη και Μέγα Αλέξανδρο η τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας

Να στηθεί ένα πολιτιστικό δίκτυο γύρω από το έργο και τις προσωπικότητες των δύο μεγίστων Μακεδόνων, του Αριστοτέλη και του μαθητή του, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο, είναι ο στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το επόμενο διάστημα, προκειμένου να αναπτύξει το κομμάτι του πολιτιστικού τουρισμού.

 

Τα παραπάνω δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της ΠΚΜ, Αλέξανδρος Θάνος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM». «Επόμενο βήμα είναι οι δράσεις στο εξωτερικό, με προβολή των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, με τη διοργάνωση εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στους δύο μεγάλους άνδρες» σημείωσε ο κ. Θάνος.

 

Μέχρι τώρα, όπως είπε, η προβολή ήταν αποσπασματική, ενώ τώρα γίνεται πιο συστηματικά μια προσπάθεια να «ενοποιήσουμε, έστω νοερά, κάποιους πολιτιστικούς χώρους γύρω από το εσωτερικό αφήγημα της δράσης των δυο προσωπικοτήτων, που τους γνωρίζει όλος ο κόσμος, αλλά ίσως να μη γνωρίζει πώς σχετίζονται μεταξύ τους και με τον τόπο μας» επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης.

 

Ο πολιτιστικός τουρισμός άλλωστε, σύμφωνα με τον κ. Θάνο, έχει πολλές προοπτικές, καθώς, σύμφωνα με μελέτη του ΣΕΤΕ, οι τουρίστες που θα έρχονται το 2020-2023 για πολιτιστικό τουρισμό στην κεντρική Μακεδονία, ενδέχεται να είναι περισσότεροι από εκείνους που θα έρχονται για το «ήλιος- θάλασσα».

«Υπάρχει επίσης και η αγορά της Ασίας και της Κίνας, οι οποίοι ενδιαφέρονται κυρίως για το πολιτιστικό μας απόθεμα και από όπου γίνονται προσπάθειες να προσελκύσουμε κόσμο» επεσήμανε.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα