Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Λ. Κυρίζογλου: Δείτε τα σοβαρά ζητήματα της Κεντρικής Μακεδονίας

"Πρέπει να εισακουσθεί το αίτημα της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ανάληψη ενός κομματιού του ΕΣΠΑ από τους Δήμους" ανέφερε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου κατα το χαιρετισμό του στο  11ο Περιφερειακό Συνέδριο, παρουσία και του πρωθυπουργού Α.Τζίπρα.

 

Ο κ. Κυρίζογλου αναφέρθηκε παράλληλα στα σοβαρά ζητήμτα των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα της Χαλκιδικής. 

 

"Στη Χαλκιδική, στην ναυαρχίδα του τουρισμού μας, απαιτείται η ολοκλήρωση και βελτίωση του οδικού δικτύου προς Κασσάνδρα, προς Σιθωνία, προς Άγιο Όρος, προς Πολύγυρο και η σύνδεση της Χαλκιδικής με κάθετο άξονα με την Εγνατία για εύκολη και σύντομη προσπέλαση των επισκεπτών" επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας. 

 

"Θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι (κεντρική εξουσία, αυτοδιοίκηση, πολίτες) ότι με μόνη την όποια θεσμική αλλαγή στην αυτοδιοίκηση δεν επιστρέφουν στα ταμεία των δήμων οι άγρια περικεκομμένοι τα τελευταία 8 χρόνια πόροι τους και κατά συνέπεια το σύστημα της απλής αναλογικής δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεται ως πανάκεια δια «πάσα νόσον» του αυτοδιοικητικού και του ευρύτερου πολιτικού συστήματος. Μας χρειάζεται μάλλον απλή λογική.

Δεν μας φοβίζει κανένα εκλογικό σύστημα, όπως διατείνεται ο φιλοκυβερνητικός τύπος. Ούτε ανησυχούμε γι’ αυτό. Αναλογισθείτε, όμως, τις ευθύνες σας κι αποφασίστε για την Αυτοδιοίκηση τι θα συμβεί. Πού θα οδηγηθούν οι δήμοι. Τί θα συμβεί αν δεν αντιμετωπισθεί το πολύ σοβαρό ζήτημα της κυβερνησιμότητας των δήμων, σε περιπτώσεις μη επίτευξης συμφωνίας και άρα μη επίτευξης πλειοψηφίας. Αντιλαμβάνεστε την πολύ σοβαρή ευθύνη, την οποία αναλαμβάνετε" ανέφερε ο κ.Κυρίζογλου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα