Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Αντιπυρική περίοδος: Περισσότερα εναέρια μέσα φέτος

Καλύτερη προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο θα υπάρχει φέτος, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, στη διάρκεια της αποκαλυπτήριας εκδήλωσης για το «Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών» στη Θεσσαλονίκη. 

 

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός φέτος θα υπάρχουν περισσότερα εναέρια μέσα, καθώς θα διατεθούν τέσσερα μισθωμένα ελικόπτερα βαρέως τύπου αντί τριών πέρυσι, δύο επιπλέον ελικόπτερα μεσαίου τύπου (συνολικά εννέα αντί επτά πέρυσι), ενώ εντάσσονται στην πυρόσβεση και τα ελικόπτερα "Σούπερ Πούμα" και τα μικρότερα τύπου BK, φέροντας κάδο, τα οποία τα προηγούμενα χρόνια χρησιμοποιούνταν μόνο για "πτήσεις Vip"». Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε μάλιστα ότι στη διάρκεια του χειμώνα εκπαιδεύτηκαν οι πιλότοι, πιστοποιήθηκε η χρήση κάδων και «τώρα είναι ετοιμοπόλεμα».

 

Ταυτόχρονα, φέτος θα είναι διαθέσιμα ελικόπτερα "Σινούκ" από την αεροπορία στρατού, που όπως επισήμανε «η παρούσα κυβέρνηση τα έριξε στη μάχη των πυρκαγιών, όπως και τα αεροπλάνα PZL που συντηρήθηκαν, έχουν υψηλό ποσοστό διαθεσιμότητας και η επέμβασή τους κατά τον πρώτο χρόνο εκδήλωσης της πυρκαγιάς σε πολλές περιπτώσεις αποδείχθηκε σωτήρια».

 

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, εστάλη στο εξωτερικό προς επισκευή ένας μεγάλος αριθμός κινητήρων των αεροσκαφών "Καναντέρ" και -έπειτα από πολλά χρόνια- η διαθεσιμότητά τους θα είναι αυξημένη. «Είναι μόνο ένα μικρό μέρος της προετοιμασίας που έγινε κατά τη χειμερινή περίοδο, ώστε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για το καλοκαίρι», υπογράμμισε.

Πληροφορίες από seleo.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα