Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Συμφωνία με την Eldorado Gold μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Να υπάρξει συμφωνία με την Eldorado Gold μέσα στις επόμενες εβδομάδες, επιδιώκει το υπουργείο Περιβάλλοντος στο πνεύμα της απόφασης της διαιτησίας που εκδόθηκε πρόσφατα, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους των τριών σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, σε σχέση με την επένδυση της EldoradoGold, στη Χαλκιδική. 

 

Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνει το υπουργείο "το ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα το ΥΠΕΝ, υποχρεούται να διασφαλίσει ότι τελικά θα παραχθεί καθαρός χρυσός, αργυρός και χαλκός, τηρώντας απαρέγκλιτα συγκεκριμένες δεσμεύσεις υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, καθώς και τους περιορισμούς που επιβάλλει η ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία και η Απόφαση Εγκρίσεως Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ)".

 

Όπως ανέφερε ο υπουργός, ο διάλογος με την εταιρεία διεξάγεται σε εποικοδομητικό κλίμα.

 

Υπενθυμίζεται ότι, αρχές Απριλίου, το διαιτητικό δικαστήριο δικαίωσε τον καναδικό όμιλο, καθώς σύμφωνα με απόφασή του, δεν συνιστά παράβαση των διατάξεων της σύμβασης μεταβίβασης η Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργίας του Μαδέμ Λάκκου για την επεξεργασία των συμπυκνωμάτων Σκουριών και Ολυμπιάδας. Η τελευταία υπεβλήθη τον Δεκέμβρη του 2014 από την Ελληνικός Χρυσός.

capital.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα