Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων - Xιονοπτώσεις και άνεμοι μέχρι 9 μποφόρ

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ  το 2016 θα μας αποχαιρετήσει  με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και τσουχτερό κρύο.

Τα φαινόμενα θα ξεκινούν από αύριο και κυρία χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χωράς, τους θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ στα πελάγη και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. 

Πάντως, ο χιονιάς δε φαίνεται από τους χάρτες πρόγνωσης να επηρεάζει σημαντικά το νομό Χαλκιδικής, παρά μόνο το Άγιο Όρος.

Η Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας καλεί τους  φορείς, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την κακοκαιρία, να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά

προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από την Τετάρτη με χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, των Σποράδων, της Εύβοιας και της ανατολικής και βόρειας Πελοποννήσου.

 

Παράλληλα αναμένονται τοπικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενώ στα πελάγη θα επικρατούν θυελλώδεις βοριάδες έντασης αρχικά 7-8 μποφόρ και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ στο Ιόνιο και από το βράδυ και στο Αιγαίο.

 

Πολύ πιο δύσκολο αναμένεται να είναι το τριήμερο Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο καθώς οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά - συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής - την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

 

Από Πέμπτη οι άνεμοι θα γίνουν θυελλώδεις έντασης 8-9 μποφόρ που τοπικά θα φτάσουν και τα 10 μποφόρ, αν και θα υπάρξει βαθμιαία εξασθένηση την Παρασκευή.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα