Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Γ. Σταθάκης για τις κατεδαφίσεις στην Κασσάνδρα

Η τροπολογία που εισάγει επείγουσες ρυθμίσεις για την κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις είναι «επιβεβλημένη πολιτική απόφαση», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm.

 

«Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε βήμα πίσω. Θα προχωρήσουμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μία από τις κακοδαιμονίες της ελληνικής κοινωνίας η οποία, πλέον, έχει περιοριστεί καθώς οι εννέα στους δέκα Έλληνες χτίζουν νόμιμα», πρόσθεσε.

 

Ο κ. Σταθάκης επανέλαβε ότι σε αυτό το πλαίσιο, θα γίνει «προτεραιοποίηση» των αυθαιρέτων που θα κατεδαφιστούν με αντικειμενικά κριτήρια και άμεσα θα ανακοινωθεί η λίστα των πρώτων 100 αυθαιρέτων προς κατεδάφιση στην Αττική.

 

Ερωτηθείς για την κατεδάφιση παράνομης περίφραξης στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, ο υπουργός απάντησε: «Η τροπολογία υπενθυμίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι ισχύει ο νόμος Τρίτση, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύονται μαντρότοιχοι σε απόσταση 500μ από την παραλία».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα