Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Εγκαίνια της 34ης Philoxenia – Hotelia

Από το βήμα της ΔΕΘ Helexpo όπου διεξάγεται σήμερα, αύριο, και μεθαύριο, η 34η Philoxenia, με «αέρα» διεθνοποίησης, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην χρυσή χρονιά που διανύουμε για τον ελληνικό τουρισμό.

 

Τιμώμενες Περιοχές της φετινής Philoxenia είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Λέσβος. Οι δύο εκθέσεις, που θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, έχουν συγκεντρώσει 615 εκθέτες (415 η Philoxenia και 200 η Hotelia) από 22 χώρες, έχουν να επιδείξουν επισκέπτες από 47 χώρες –αριθμό ρεκόρ- και ένα ευρύ πρόγραμμα ξένων προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών, με 200 περίπου συμμετοχές. 

 

«Το 2014 είχαν καταγραφεί 24 εκατ. τουρίστες, μαζί με την κρουαζιέρα, ενώ από το 2015 – 2018 σημειώθηκε αύξηση 35%, είχαμε, δηλαδή, 9 εκατ. τουρίστες επιπλέον» είπε η κα. Κουντουρά, προσθέτοντας ότι για το 2018, «τη χρυσή χρονιά» όπως χαρακτηριστικά είπε, καταγράφονται 33 εκατ. διεθνείς επισκέπτες και 2 δις ευρώ επιπλέον έσοδα σε σχέση με το 2017.

 

Στην ομιλία της η κα. Κουντουρά, αναφέρθηκε στο στρατηγικό πλάνο του υπουργείου Τουρισμού για το 2019, στο αναπτυξιακό σχέδιο νόμου που καταθέτεται στη Βουλή προς ψήφιση σχετικά με τον θεματικό τουρισμό, στα συνέδρια σχετικά με την καινοτομία, εκπαίδευση, επενδύσεις, στην ψηφιοποίηση που επενδύει το υπουργείο Τουρισμού, στις επενδύσεις κ.ά.

 

«Την τελευταία τριετία 350 επενδυτικά σχέδια υποβλήθηκαν στο υπουργείο για 4άστερα και 5άστερα ξενοδοχεία» ανέφερε η κα. Κουντουρά, προσθέτοντας ότι κάποια έχουν υλοποιηθεί προσθέτοντας 26.000 νέες κλίνες στην χώρα.

 

Να σημειωθεί ότι η κα. Κουντουρά ανέφερε ότι το 2019 θα ανοίξει τις πύλες της η Σχολή Ξεναγών της Θεσσαλονίκης, η οποία ακολουθεί την Σχολή Ξεναγών της Αθήνας, που εγκαινιάστηκε το 2018.

 

«Θα απαιτήσω την ακτοπλοϊκή σύνδεση»

«Πρέπει να βρεθεί τρόπος να υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση και με τις Σποράδες και με τη Λέσβο» ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στον σύντομο χαιρετισμό του στο πλαίσιο των εγκαινίων της 34ης Philoxenia.

 

Το θέμα έθιξε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Λέσβου, Κωνσταντίνος Αστυρακάκης, όπου η Λέσβος είναι και τιμώμενη περιοχή στην 34η Philoxenia, ζητώντας από το βήμα, την επανασύνδεση της ακτοπλοϊκής γραμμής μεταξύ Θεσσαλονίκης – Λέσβου.

 

«Υπάρχουν δυο γραμμές από Καβάλα, ενώ από Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει τα τελευταία 5 χρόνια» είπε ο κ. Αστυρακάκης.

 

Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης, είπε χαρακτηριστικά «δεν θα ζητήσω, αλλά θα απαιτήσω να υπάρξει ακτοπλοϊκή σύνδεση» προσθέτοντας ότι μπορεί να επιδοτείται μια γραμμή από Καβάλα και μια από Θεσσαλονίκη.

 

Σύντομες ομιλίες απεύθυναν ο πρόεδρος της ΔΕΘ Helexpo Τάσος Τζήκας λέγοντας για την διεθνοποίηση της φετινής 34ης Philoxenia, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, όπου και η Δυτική Ελλάδα είναι τιμώμενη περιοχή στην 34η Philoxenia, αναφερόμενος στις επενδύσεις, αλλά και στην τουριστική δαπάνη η οποία θα πρέπει να είναι το καίριο αναπτυξιακό στοίχημα για την Περιφέρειά του.

 

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε στην αλματώδη ανάπτυξη της Περιφέρειας στον τουρισμό, 365 ημέρες το χρόνο, και με αύξηση 30% τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, φέρνοντας την πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

 

Από την πλευρά της η υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στις βελτιώσεις των Μέσων Μαζικών Μεταφορών και υποδομών στη Θεσσαλονίκη, στην κατάρτιση, τις επενδύσεις, την καινοτομία, στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων κ.ά.

πηγές: ethnos.gr, thestival.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα