Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 15/1 -Δευτέρα ξεκινούν οι εκπτώσεις

Ανοιχτά θα είναι αύριο Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, όλα τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα σε όλη τη Ελλάδα, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ).

Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 ξεκίνησαν οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα που θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2016. Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε) προκήρυξε πανελλαδική απεργία στα εμπορικά καταστήματα για την Κυριακή 15 Ιανουαρίου.

 

Ενημέρωση ΕΣΕΕ για τις χειμερινές εκπτώσεις και τις υποχρεωτικές ηλεκτρονικές συναλλαγές

 

Σε πτωτική τροχιά κινείται τα τελευταία χρόνια η αγορά στις χειμερινές εκπτώσεις σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, που με αφορμή την εκκίνησή τους, στις 9 Ιανουαρίου 2017 ενημερώνει σχετικά τα μέλη της. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που επικαλείται η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, ο τζίρος το 2016 διαμορφώθηκε στα 5,39 δισ. ευρώ από τα 8,83 δισ. ευρώ που ήταν το 2008 ενώ σε σχέση με το 2015 η πτώση, πέρυσι, ήταν στο -5,1%. Συνολικά η ΕΣΕΕ υπολογίζει ότι πάνω από 3,4 δισ. ευρώ χάθηκαν λόγω της μείωσης της ζήτησης.

 

Κατά τα λοιπά, η ΕΣΕΕ ενημερώνει για τις χειμερινές εκπτώσεις του 2017, τον καθορισμό της πρώτης Κυριακής των εκπτώσεων και τη νέα υποχρέωση των εμπορικών καταστημάτων για αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα.

 

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2017 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017.

 

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από ... % έως ... %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό. Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.

 

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.  Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων οι κυρώσεις είναι αυστηρές για τους παραβάτες.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα